Zeewiercrackers

© Foto Ann-Sophie Deldycke

Voor 20 crackers

50 g havermout

120 g speltmeel

3 el zaden en pitten naar keuze

4 el lijnzaad

2 el olijfolie

1 tl zeezout

2 el gedroogde zeesla

130-150 ml lauwwarm water

1. Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom. Meng door elkaar en voeg, terwijl je blijft mengen, telkens een scheutje water toe tot het mengsel een deeg is geworden. Kneed eens goed door. Het kan een beetje plakkerig zijn, dat is geen probleem. Zet voor 5 à 10 minuten aan de kant.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. Haal de bakplaat uit de oven en pak twee stukken bakpapier of bakmatjes. Leg het crackermengsel tussen de twee stukken bakpapier of bakmatjes en rol het zo dun mogelijk uit.

3. Haal het bovenste stuk bakpapier of bakmatje eraf, snijd de crackers in de gewenste vorm (gemakkelijk met een pizzasnijder) en leg op de bakplaat.

4. Zet in de oven en bak ongeveer 30 à 35 minuten of tot ze knapperig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content