WINKELEN

Mattheus-B verkoopt al 43 jaar een mooie selectie Chinese theevarianten.

Kleine Markt 8, 2000 Antwerpen, mattheusb.be

The Silk Road Collection is een gigantisch entrepot met mooie Chinese meubelen, deco-ratiestukken en sculpturen. In het atelier worden oude stukken hersteld en maken ze bijvoor-beeld lampen van antieke potten.

Merksemsebaan 270, 2110 Wijnegem, tradingpartners-silkroad.com

Seing Thai Supermarket is een Thaise winkel met een goed aanbod Chinese artikelen en veel verse groenten en kruiden. De meisjes spreken perfect Nederlands.

Van Wesenbekestraat 28-32, 2060 Antwerpen, seingthai.com

– Ook Asia Food heeft een uitstekend aanbod.

Van Wesenbekestraat 27-29, 2060 Antwerpen, asiafood.be

CHINESE GENEESKUNDE EN ACUPUNCTUUR

Herman Duchesne runt een uitstekende praktijk Chinese geneeskunde in Wijnegem, hij is een sportkinesist die zich 20 jaar geleden ging verdiepen in de Chinese geneeskunde, omdat hij vond dat zijn (westerse) kennis ontoereikend was om sommige patiënten te helpen, en werd zo een expert in Chinese kruidenleer.

acupunctuur-praktijk.be

– Wie een adres dicht bij huis zoekt, kan terecht bij de beroepsfederatie Eufom, die actief streeft naar samenwerking met westerse artsen. eufom.com

– Ik volgde zelf een basisopleiding Chinese geneeskunde en voedingsleer bij Qing-bai in Nederland. Deze school doceert niet alleen de Chinese voedingsleer, maar incorporeert ook nieuwe westerse inzichten. qing-bai.nl

– In België heeft het Opleidings-centrum voor Traditionele Chinese Geneeswijzen een goede reputatie. otcg.be

LEKKER ETEN

Beijingya is mijn lievelingsrestaurant. Ga voor het eten, niet voor het interieur.

Melsensstraat 8, 1000 Brussel, 02 514 36 88.

Ho Chan House serveert authentieke en heerlijke Kantonese keuken.

Breydelstraat 27, 2018 Antwerpen, 03 232 77 69, hochanhouse.com

The Best is een groot, laagdrempelig restaurant waar je van 12 tot 22 uur terechtkunt. Ik eet er graag dimsum. Het is er soms druk en lawaaierig, maar het lekkere eten maakt dat goed.

Van Wesenbekestraat 57, 2060 Antwerpen, 03 295 75 25, restaurantthebest.be

Lung Wah, de chef is uitstekend en serveert heerlijk gelakt varkensvlees, speenvarken met superknapperige korst en à la minute gemaakte wontons. Maar het interieur is niet om over naar huis te schrijven en de chef is niet 100 procent stressbestendig. Als je als niet habitué binnenkomt en het is druk (denk : 3 tafels), bestaat de kans dat je wordt weggestuurd. Laat dat je niet tegenhouden, het is een fantastisch adres.

Van Wesenbekestraat 38, 2060 Antwerpen.

TAI CHI

Yves Verbeeck is in België een pionier wat betreft tai chi. Hij geeft les in Aartselaar, Boom, Duffel, Lier, Berchem, Hoboken en Wilrijk en in de zomer ook in Antwerpse parken. inner-motion.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content