Aanbod

Carine Vermaut werkt al elf jaar met Yon-ka: zuiver plantaardige producten (zonder chemische ingrediënten, parfum of bewaarmiddelen) die een gepersonaliseerde verzorging mogelijk maken.

Beloften

Yon-ka biedt een diepgaande verzorging in alle zachtheid, die elke huid perfect verdraagt.

Onze bevindingen

Aanhoudende deadlinestress zorgde voor een onzuivere en sinds kort ook hypergevoelige, reactieve huid: een ideale testcase voor de geclaimde zachtheid van deze producten.

Carine begint met een zorgvuldige reiniging, gevolgd door een huidanalyse. Ze knijpt zachtjes op verschillende plaatsen van het gelaat om de veerkracht, gevoeligheid en droogte te bepalen. “Een gevoelige huid die wat last heeft van onzuiverheden”, luidt het verdict. Ze stelt een herstellende verzorging voor: een zachte gommage, waarna een lotion de huid voorbereidt op een micropeeling op basis van organische zuren, gevolgd door een massage met aangepaste verzorging, een reinigend masker en een dagcrème. Een heel programma, dat hier en daar wordt aangepast aan de behoefte van de klant. “De behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur, maar als ik voel dat de klant zenuwachtig is, kort ik dat wat in,” vertelt Carine, “en rek ik het wat langer als iemand er echt van geniet.”

Wij genieten volop en vragen honderduit, Carine licht elke handeling toe: de gommage gebeurt met een zachte gel op basis van fruitzuren, de lotion wordt afgestemd op de huidconditie en verneveld met een Champonnière-toestel. Nu zijn we klaar voor de micropeeling op basis van melk- en citroenzuur. Carine brengt het goedje strook per strook aan, om te testen of de huid niet geïrriteerd raakt. Het geeft even een branderig gevoel, dat snel weer wegtrekt. Met steriel gaasverband gomt ze het er na een tijdje weer af. Ongerust gluren we stiekem in de spiegel om het resultaat te checken, maar we zien enkel een goed doorbloed ‘proper’ gelaat. “Een huid moet eerst goed gezuiverd worden, zodat de producten optimaal kunnen werken”, zegt Carine. Ze ontsmet enkele pukkels en masseert de huid met een mengsel van een regenererend serum en een kalmerende crème. Als alles goed in de huid is opgenomen, stipt ze de probleemzones aan met moutextract. Dan wordt het griezelig: Carine haalt een electriciteitsstaaf boven. We moeten de staaf vasthouden, terwijl zij de behandelde zones aanraakt. Telkens ze de huid loslaat, horen we het knetteren en voelen we een prikkel. “Om de producten dieper te laten inwerken”, beweert Carine; wij ondergaan en denken aan loonsverhoging.

Moed wordt beloond met een reinigend masker, dat gedurende een kwartier wordt afgedekt met compressen. Een dagcrème en een lichte make-up ronden de behandeling af. Onze huid voelt zacht aan en is niet geïrriteerd door de talloze behandelingen. Gestresseerd zijn we opeens weer wel, als we ons alle fasen van de behandeling proberen te herinneren.

Prijs

Voor de besproken huidherstellende behandeling, vraagt Carine 1650 fr.: een redelijke prijs voor een persoonlijke, uitgebreide behandeling.

Esthetiek Carine, Koning Albertstraat 78A, 8210 Veldegem. 050/27.69.59. Open dinsdag tot zaterdag van 9 tot 12 uur, van 13.30 tot 19 uur, zondag van 10 tot 12 uur.

Drie weken geleden stond er bij het artikel over De Nieuwe Mens in Antwerpen een tikfout in het telefoonnummer. Dit is het juiste: 03/232.72.00.

Sofie Albrecht / Foto Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content