(16, Bredene, volgt Wetenschappen)

Wie bewonder je en waarom?

Ik bewonder mensen die hun dromen waarmaken en die iets maken van hun leven. Misschien omdat ik besef dat je maar één keer leeft. Je kunt er dus maar beter het beste van maken en de dingen doen waarvan je houdt. In de paardenwereld zijn er veel mensen die dat doen. Ook sommige sterren slagen erin, Selena Gomez, bijvoorbeeld.

Waar spendeer je, buiten de school, graag veel tijd aan?

Het liefste ga ik paardrijden op de manege waar ik voor een vaste pony zorg. Het is ontspannend en helpt om mijn gedachten te verzetten, maar het is ook sport, dus je traint. En je krijgt natuurlijk ook veel liefde van de paarden. Buiten school spreek ik ook graag af met vrienden, we hangen gewoon wat rond, gaan naar het strand, de cinema of naar feestjes. Dat is belangrijk want vriendschappen moet je onderhouden, zeker als je bijvoorbeeld vrienden op andere scholen hebt, die je niet vaak ziet. En in de vakantie ga ik natuurlijk supergraag op reis. Dat mis ik soms wel thuis, wij doen dat niet vaak.

Als jij het voor het zeggen zou hebben, wat zou je dan afschaffen?

School, natuurlijk, al denk ik dat we die misschien wel nodig hebben. Ik zou het fijn vinden als er bijvoorbeeld maar om de zeven jaar een nieuwe iPhone uitkomt. Dat soort technologische dingen komt veel te snel na elkaar, zo is wat je hebt onmiddellijk uit de mode of oud, en moet je, om erbij te blijven horen, altijd iets nieuws kopen. Dat is duur, terwijl je dat geld misschien voor andere dingen wilt gebruiken. Ik zou ook de belastingen afschaffen, of er op een andere manier voor zorgen dat wij – deze generatie – ook nog een kans hebben om misschien niet rijk te worden, maar dan toch om genoeg geld te verdienen.

Wat doen je ouders wat je echt niet cool vindt?

Ik krijg veel te weinig vrijheid. Ik snap wel dat ze het beste voor me willen en me op het goede pad willen zetten, maar soms mag ik dingen niet die mijn vrienden wel mogen, zoals naar feestjes gaan. Zo maken ze me een beetje belachelijk bij die vrienden, vind ik. Of soms moet ik echt heel vroeg thuis zijn, om 7 uur bijvoorbeeld. Omdat ik ’s avonds laat niet meer op straat mag, want dat is gevaarlijk. Dat zie ik zelf ook wel in, maar toch. Ze zijn veel te beschermend. Ze zijn ook niet mee met hun tijd. Ze zeuren over mijn gsm, en over het feit dat ik merkkleding wil. Die ik dan uiteraard niet krijg.

Welk nummer of welke artiest heb je de laatste tijd het vaakst gespeeld ? En waarom?

Ik luister altijd naar de nieuwste muziek van het moment : nummers als I hate you, I love you en This is what you came for, verder ook naar Lil’Kleine, Justin Bieber, Dimitri Vegas & Like Mike. Omdat ik die muziek mooi vind en omdat het nu in is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content