Roos Van Acker, pas verhuisd van Eeklo naar Mechelen, is zangeres bij rockgroep Eden en veejay bij muziekzender TMF. Ze is verslaafd aan “Friends” en droomt van vliegen.

Hoe ontspan je je het best?

Met een video. Voor ik ’s avonds naar huis ga, spring ik eerst nog de videotheek binnen. Omdat ik “The Movie Factory” op TMF presenteer, probeer ik alle nieuwe releases te bekijken. Ik hou van psychologische thrillers als “Dangerous Liaisons“.

Van welke film heb je recent genoten?

Van “The Matrix“. Er zit geen verhaal in, maar de beelden en special effects zijn prachtig.

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen?

Heather Nova. Ik kijk enorm naar haar op. Ze maakt kippenvelmuziek en is de enige artiest van wie ik alle cd’s en singles heb.

Stel: je gaat op tournee in het buitenland. Welke cd’s moeten zeker in je koffer?

“Oyster” van Heather Nova, “Mighty Joe Moon” van Grant Lee Buffalo en “Californication” van Red Hot Chili Peppers.

Wat vond je een meeslepend boek?

“Menuet” van Louis Paul Boon. Een hard, realistisch boek. In het luchtigere genre: ” Soap” van Paul Mennes en “Kartonnen Dozen” van Tom Lanoye.

Wie kan je doen lachen?

Friends“. De grappen zijn zo spitsvondig. Ik ben eraan verslaafd. In januari komt de zesde en laatste reeks op video uit. Ik ga speciaal naar Londen om ze te kopen.

Wie was je jeugdheld?

Toen ik zes was, bewonderde ik Niels Holgersson, een Zweeds tekenfilmfiguurtje. Hij kon alle problemen oplossen. Later, als tiener, was ik gek op Herman De Coninck. Zijn gedichten hebben veel voor me betekend toen ik dictieles en voordracht ging volgen. Ik heb aan de univ een thesis gemaakt over zijn visie op poëzie. Een paar maanden later stierf hij.

Ben je een verzamelaar?

Niet echt, maar ik kan ook niks weggooien. Zo bewaar ik een dom Pepsi Max-blikje dat me herinnert aan mijn eerste tv-opnames in Nederland.

Wat heb je altijd op zak?

Een briefje dat ik twee jaar geleden bij een Chinees koekje kreeg en niet meer uit m’n portefeuille durf te halen. ” You will be showered with good luck“, staat erop. Het heeft me effectief geluk gebracht, vandaar. Ik ga ook nooit de deur uit zonder deodorant.

Waarmee kan iemand je blij maken?

Met een knuffel. Als het iemand is die mij lief is, tenminste.

Waar droom je van?

Ik zou graag kunnen vliegen.

Waarvoor ben je gevoelig?

Schijnheiligheid. Ik kan er niet tegen dat mensen zich anders voordoen dan ze zijn.

Ben je vergevingsgezind of rancuneus?

Als iemand vervelend tegen me doet, kan ik enorm knorrig worden. Maar dat is snel voorbij. Ik wil liefst alles meteen uitpraten.

Waar heb je al het lekkerst gegeten?

In De Wok en ’t Tafeldier in Antwerpen. Een open, Aziatische keuken. Je stelt zelf je schotel samen. Heerlijk en niet duur.

Wat staat bovenaan je verlanglijstje reisbestemmingen?

Mexico. Daarna wil ik op safari in Afrika. China en Japan trekken me ook aan. Omdat ik zoveel mogelijk wil zien, ga ik nooit twee keer naar hetzelfde land.

Orde of chaos?

Mijn bureau moet netjes zijn, maar voor de rest… Ik gooi mijn kleren gewoon op de grond. Zo lang ik nog alles terugvind, zie ik het probleem niet.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Soms zou ik beter nadenken vóór ik iets eruit flap.

Als welk dier zou je willen reïncarneren?

Als een zwaluw. Een libelle zou ook leuk zijn.

Peter Van Dyck / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content