Tv-maker Luk Alloo is een rusteloos en energiek mens. Een goed gesprek of een goed boek geven hem een kick, en daar wil hij wel even voor gaan zitten.

Hoeveel BV’s hebben geweigerd om in jouw programma te komen?

Niemand.

Waar haal je je energie?

Op het scherm speel ik geen rol, als je dat bedoelt. Ik doe deze job dolgraag. Ik werk met de mensen die ik zelf uitkoos en we krijgen nog leuke reacties ook.

Zit je ooit stil?

Als het moet en tijdens een boeiend gesprek of een film. Maar ik ben rusteloos. Alles moet snel gaan bij mij. Dat zit ook vervat in “Sterren en Kometen”: tien minuten interview en weg.

Kijk je veel televisie?

Alle nieuwe programma’s bekijk ik 1 keer. Ik heb een schotelantenne zodat ik ook de Nederlandse, Duitse en Italiaanse commerciĆ«le zenders in huis kan halen. Maar eigenlijk kijk ik niet zoveel. Ik geniet van “Studio Sport” met Mart Smeets, van een aflevering van “Spraakmakers” met Hugo Camps, en van een goede voetbalmatch.

Ben je een verzamelaar?

Ik koop boeken en cd’s.

Heb je nog tijd om boeken te lezen?

Zeker. Ik heb net een boek uit met interviews van Ischa Meijer, samengesteld door Connie Palmen. Ik ben een Meijer-fan. Ik hou van Nederlandse schrijvers en van columnisten met een taalvirtuositeit. Mart Smeets, Jan Mulder, Hugo Camps, Jan Wauters,… de 100-meterliteratuur, niet de marathon. Daarnaast lees ik veel tijdschriften. Mijn vrouw en ik hebben elk een grote stapel naast ons bed liggen.

Wat doe je met artikels die over jou gaan?

Die worden op de redactie bijgehouden. Het doet mij niets. Als ik de kijkcijfers zie, heb ik hooguit 5 minuten een gevoel van latente euforie. Daarna moet ik weer werken. Artikels zijn trouwens vergankelijk, de volgende dag worden er aardappelschillen ingedraaid.

Naar welke muziek luister je?

Van Aerosmith tot Zap Mama, met een zwak voor John Cale, van wie ik alles heb.

Ben je geĆÆnteresseerd in kleding?

Nee. In mijn kleerkast vind je alleen jeansbroeken, hemden en T-shirts. Casual. Het moet lekker zitten en ik wil er niet over nadenken.

Ben je ijdel?

Als je voor tv werkt, moet je wel zo ijdel zijn dat je een goed programma wil brengen. Maar daarvoor hoef ik geen Kurt-Van-Eeghem-hemd of Jan-Van-Rompaey-das.

Welke eigenschap haat je bij mensen?

Doen alsof. Er zijn veel meer acteurs dan soaps doen vermoeden.

Wat is je favoriete reisbestemming?

Los Angeles. Voor de extreme en boeiende tegenstellingen. Voor de leuke mensen. Voor de boekenwinkels. Als ik daar ben, slaap ik maar enkele uren per nacht. Ik wil alles zien. Ik ben ook verliefd geworden op Kaapstad, dat is LA in Afrika.

Heb je een lievelingskeuken?

De Aziatische: veel rijst, gekookte groenten en vis. Ik eet weinig vlees.

Wat is jouw favoriet restaurant?

Danieli il Divino in Wilrijk, en onlangs ontdekte ik het fantastische restaurant La Luna in Antwerpen.

Kook je zelf?

Zelden. Ik beken.

Wat geeft jou een kick?

Een goed gesprek, een goed glas, een goed boek, goede muziek. En zonder zeemzoeterig te doen: het gelach van mijn twee dochters.

Welke objecten bepalen je leven?

Om den brode zijn dat gsm, autosleutel en creditcard.

Aan welke objecten ben je gehecht?

Ik ben niet zo gehecht aan dingen. Moest mijn huis afbranden, zou ik vooral foto’s missen en ook enkele voorwerpen die ik cadeau kreeg – een eitje, een vaas, de boekjes “A Passion For” van uitgeverij Taschen. Ik vind het leuk wanneer mensen iets heel persoonlijks geven.

Heb je een levensmotto?

Dat is zwart-wit bij mij. Aan de ene kant: “Every day is a holiday”. Anderzijds: “Live is just to die”, het stelt toch allemaal niet veel voor.

Trui Moerkerke / Foto’s Kristien Buyse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content