Johan Tuyaerts is uitvoerend producent bij TV De Wereld (dat onder meer Domino en Go2 maakt) en richtte samen met Karl Symons het Zuid-Afrikaanse productiehuis Go TV op.

Wat vind je het leukst aan je job?

Het creatieve aspect. Je start van een idee – dat kan een woord zijn – en daaruit groeit een programma. Dat proces meemaken is zalig. Ik vind het ook interessant om internationaal te werken. Je leert zeer verschillende mensen kennen, maar allemaal hebben ze dezelfde passie voor televisie.

Wat is het minst leuk?

Administratie en wachten. Op het antwoord van de zenders als je een programmavoorstel indient. Om eindelijk het resultaat van maanden werk op het scherm te zien.

Wat is je favoriete tv-programma?

Have I got news for you” en de fantastische culinaire reisprogramma’s van de BBC. In Vlaanderen: “Alles kan beter” en ik kijk graag naar Luk Alloo.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Ik lees nu voor de tweede keer “Among the dead” van Michael Tolkin. Ik ben een grote fan van deze auteur, die ook “The Player” schreef.

Naar welke cd luister je het meest?

Ik heb een heel pak cd’s in uiteenlopende genres, van Steely Dan tot Cubaanse en klassieke muziek. Ik luister wel het meest naar Rodriguez – een beetje Jimi Hendrix, maar zeer sfeervol en met prachtige teksten -, een cd die ik heb leren kennen via een Zuid-Afrikaanse kunstenaar.

Welk van de landen die je bezocht, heeft het meest indruk gemaakt?

Ik ga graag naar Zuid-Afrika. Kaapstad (van waaruit Go TV opereert, nvdr.) vind ik de mooiste stad ter wereld. Je hebt er een synergie tussen de zee en de bergen. In Kaapstad werken je zintuigen in overdrive: de geuren, het mooie weer, het prachtige licht. Dichter bij huis vind ik Londen een zeer boeiende stad.

Heb je een lievelingskeuken?

Zonder twijfel de Italiaanse. Maar ik ben ook dol op sushi.

Ga je graag uit eten?

Ja, hier in Lier naar Numerus Clausus. In Antwerpen heb je ook veel toffe restaurants, La Luna bijvoorbeeld. Maar de laatste tijd eet ik eigenlijk het liefst thuis. Op zaterdagavond met wat vrienden. Dan komen gerechten met invloeden uit verschillende keukens op tafel, en een goede fles Zuid-Afrikaanse wijn.

Ben je een verzamelaar?

Nee, daar heb ik het geduld niet voor. Ik ben wel al veel verzamelingen begonnen, maar ik hou het nooit vol.

Aan welk object ben je het meest gehecht?

Ik ben niet echt aan objecten gehecht. Ik hou wel van dit schilderij van Charles Fazzino. Mijn vrouw en ik hebben het voor het eerst gezien op een tentoonstelling in Zwitserland. We vonden het fantastisch, al die kleuren en al die kleine tafereeltjes. Wat later hebben we het – na veel gepraat en getwijfel – gekocht in een New Yorkse galerie.

Heb je vaste shoppingadressen?

Nee, ik koop vaak impulsief. Maar als het in Londen solden zijn, concentreer ik me en koop ik veel ineens zodat ik enkele maanden verder kan.

Heb je een lievelingsparfum?

Ik wissel af, nu staat Goodlife van Davidoff in de badkamer.

Wat doe je om je te ontspannen?

Met de motor rijden en af een toe eens op de mountainbike springen.

Hoe ziet je ideale dag eruit?

Mooi weer. Samen met vrouw en kinderen ontbijt ik buiten. Ik heb de tijd om de krant te lezen en vertrek dan met de motor naar het werk. ’s Avonds eten we met vrienden een hapje op een terras.

Welke eigenschap haat je in mensen?

Hypocrisie, iets waarmee je in het tv-wereldje vrij veel geconfronteerd wordt. En verder: luiheid.

Ik verlaat het huis nooit zonder…

Mijn agenda en ik moet bekennen dat ik hem zelfs op vakantie meeneem.

Trui Moerkerke / Foto’s Kristien Buyse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content