Tv-presentatrice en actrice Andrea Croonenberghs gaat graag uit eten en slaapt graag lang uit, maar houdt ook van een ontspannende inspanning, een stevige fietstocht bijvoorbeeld.

Aan welk object in huis ben je het meest gehecht?

In interieurs vind ik belichting zeer belangrijk. Ik ben dus aan lampen gehecht, onder meer aan deze tweedehandse kerklamp.

Ben je een verzamelaar?

Neen. Ik stop wel tijd in het vinden van het juiste voorwerp op de juiste plaats, maar eens mijn huis ingericht is, stop ik met kopen.

Wat is je lievelingskleur?

Kobaltblauw. Ik heb een muur van m’n huis zo laten verven en het zit ook in het kunstwerk dat ik heb laten maken door Flavio Piras, de man die restaurant Arte heeft ingericht.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

“Weduwe voor een jaar” van John Irving.

Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler?

Onder de kerstboom lag voor mij de cd van Ilse Delanghe, een jonge Nederlandse countryzangeres. Echt een revelatie.

Wat verkies je als actrice: theater of televisie?

Nu doe ik het liefst tv. Maar het is ondertussen ook al 9 jaar geleden dat ik nog op de planken stond. Wat niet wegneemt dat ik ooit terug theater wil doen.

Wat lijkt jou een droomrol?

De FBI-agente Clarice Starling, vertolkt door Jodie Foster, in “The Silence of the Lambs”. Of de rol die Helen Hunt speelt in “As Good as it Gets”.

Wat vind je de beste dramaserie op de Vlaamse tv?

“De bossen van Vlaanderen” is me altijd bijgebleven, een interessant en spannend verhaal. Ik heb graag “Terug naar Oosterdonk” gezien, “Recht op recht” vind ik ook oké. Over “Windkracht 10” kan ik natuurlijk niet objectief zijn.

Wat was tot nog toe je mooiste tv-moment?

Dat is niet op één moment vast te pinnen. Ik had het meest plezier bij de opnames van “Windkracht 10” en nu bij “Flikken”. Acteren geeft het meest voldoening.

Heb je vaste shoppingadressen?

Voor voeding hou ik ervan om alles op één plaats te kopen. De vrij nieuwe Delhaize aan het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten is een goed adres, een luxueus en gezellig grootwarenhuis. Ik kom ook wel eens in de vegetarische winkel Lombardia.

Wat zijn je favoriete restaurants?

In Antwerpen vind je zoveel goede restaurants. “Café de la Gare” bijvoorbeeld, of het “Cook Museum” van Frank Fol. Maar mijn absolute favoriet is “Arte” op de Suikerrui.

Wat is jouw lievelingsgerecht?

Te veel om op te noemen, maar ik ben een groentefreak. Qua desserten weet ik het zeker: crème brûlée.

Ben je in mode geïnteresseerd?

Ja, beroepshalve moet dat. Ik koop en leen veel kleren bij “Claustrophobis” in de Nieuwe Gaanderij, ze hebben er Girbaud. Voor de rest ben ik niet zo merkentrouw. Alleen wat jeans betreft: de donkerblauwe Levi’s vind ik onvervangbaar.

Heb je vaste beautygewoonten?

Je gezicht reinigen is volgens mij het allerbelangrijkste. Omdat ik moet uitkijken voor allergieën koop ik al mijn producten in de apotheek. Ik heb ook ontdekt dat wortelsap een zeer heilzame werking heeft op de huid.

Welk parfum draag je?

“Eternity” van Calvin Klein.

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Pas om 11 uur opstaan, uitgebreid ontbijten, een douche nemen en enkele uren gaan fietsen met mijn koersfiets. Daarna is het tijd voor een heerlijk bad en daarna zou ik op restaurant gaan. En misschien nog de laatavondfilm meepikken.

Wat vind je het mooiste moment van de dag?

Bijna altijd de avond, ik ben absoluut geen ochtendmens.

Wat heb je je voorgenomen voor 1999?

Bij het begin van het jaar maak ik niet speciaal goede voornemens, ik doe dat het hele jaar door. Ik wil me gewoon goed in mijn vel voelen en daar heb ik aan gewerkt. Ik ben terug beginnen sporten en dat doet goed.

Trui Moerkerke / Foto’s Guy Kokken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content