WOUTER KEERSMAEKERS (De Schone van Boskoop, Boechout)

Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? En wat wilt u ?

Mijn vrouw. Ze is geen grote chef maar biefstuk met frieten maakt ze als de beste en anders Willy Slawinsky zaliger. Ik heb twee keer bij hem gegeten en dat heeft twee keer een onvergetelijke indruk nagelaten.

U wordt verbannen naar een onbewoond eiland. Wat neemt u mee uit uw keuken ?

Eén mes, één liter olijfolie en een haan en een kip.

U moet uw vrouw bereiden in de keuken. Welk stuk kiest u ?

Een stuk uit de buik dat subtiel met fijn vet verweven is. Ik laat het traag garen om dan nog even af te bakken en te kruiden met salie en rozemarijn. Een eenvoudige sla met mosterddressing lijkt me daarbij ideaal.

Wat is uw slechtste eetervaring ?

Aardappelpuree met daaronder munsterkaas en ingelegde krieken, bovenop reenootjes en sinaasappelsaus. Een verschrikking.

Uw favoriet ingrediënt om te bereiden ?

Orgaanvlees en wangen.

Waaraan hebt u de pest in de keuken ?

Synthetische wittetruffelolie.

Wat is het meest overroepen product in de keuken ?

Synthetische wittetruffelolie.

Uw favoriet restaurant in Parijs ?

Pierre Gagnaire, een dure vogel maar toch de moeite waard.

Een koppel heeft voor een paar honderd euro goed gegeten bij u en blijkt nadien de rekening onmogelijk te kunnen betalen. Haalt u het slagersmes boven of…. ?

Ik heb een jong koppel dat me te goeder trouw leek eens een korting gegeven als minnelijke schikking. Anders dreigen met de politie.

Met wie zou u graag eens aan een mooi gedekte tafel zitten ?

Met Nick Cave. Een boeiende persoonlijkheid aan wie ik heel wat te vragen heb.

Het ideale aperitief ?

Jonge, droge Duitse riesling of een glas champagne Hostonne.

Uw favoriete drank voor op het terras ?

Een Stella van het vat (33 cc), hoewel een Cristal ook geweldig kan smaken.

Beste antikatermiddel ?

Stevig ontbijt, sloten water en een drukke service zodat je geen tijd hebt om af te zien.

Gaat u op een vrije dag zelf frieten snijden, een diepvrieszak opentrekken of naar de frituur ? Indien het laatste, bestelt u nog wat extra lekkers ?

Zelf frieten bakken. Mijn kinderen zijn er gek op. Bij familiefeesten zijn we makkelijk met honderd personen en dan huur ik een frietensnijder en friteuse. Aan de frituur kunnen ze ook soms smaken. Frieten met tartaar en een saté als extraatje.

Volgeboekt restaurant en u staat ’s ochtends doodziek op, wat nu ?

Wanneer je zo ziek bent dat je geen eten kan zien of ruiken, blijf je beter thuis. Zo niet roept de zaak en is het op de tanden bijten. Door Willem Asaert / Foto Charlie de Keersmaecker

Willem Asaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content