La Mer pakt uit met een nieuw serum en een samenwerking met celebrity-schoonheidsspecialiste Joanna Czech.

Anna Wintour, Kate Winslet, Christy Turlington Burns, Trudie Styler en haar man Sting, allemaal vertrouwen ze op Joanna Czech, een kleine en tengere dame, maar een grote naam in de beautywereld. Eind jaren tachtig, net voor de val van de Berlijnse Muur, emigreert de pittige schoonheidsspecialiste van Polen naar de Verenigde Staten en vestigt zich in New York waar ze furore maakt. Ze is vrolijk en geestig, werkt innoverend, maar verzorgt naast haar signatuurbehandelingen met LED en ultrasound evengoed een manicure of ontharing. “Je moet alles kunnen en constant beschikbaar zijn, van ’s morgens vroeg, voor bijvoorbeeld een fotoshoot, tot ’s avonds laat, na zeg maar een dag filmopname. Maar mijn werk is mijn passie. Ondertussen ben ik al even lang in de VS als ik in Poland heb gewoond. In 2012 ben ik naar Dallas in Texas verhuisd, voor de liefde. Niet te veel nagedacht en gewoon mijn hart gevolgd, geen evidente keuze voor mij, maar ik ben gelukkig. Waarschijnlijk omdat ik constant in New York zit”, voegt ze er meteen al lachend toe. Want naast haar salonwerk in beide steden werkt Czech nu ook samen met La Mer. “Zij hebben hun kantoren in Manhattan en dat komt mij goed uit.”

“Eigenlijk werk ik al jaren met de producten van La Mer, maar niet op een officiële manier. En veel van mijn klanten gebruiken ze ook. Neem nu Uma Thurman, die smeert zich geregeld van top tot teen in met de Crème de La Mer. Ik ben dan ook heel blij dat het merk mij gevraagd heeft om voor de lancering van het nieuwe Lifting Contour Serum een massagetechniek te ontwikkelen. Het voelt alsof ik een Oscar heb gewonnen”, vertelt Czech. “Massage is nu razend populair, omdat het de microcirculatie van de huid stimuleert waardoor ze er op een natuurlijke manier strakker en jonger gaat uitzien. Zelf ben ik er al bijna dertig jaar mee bezig en het voordeel van deze techniek is dat ze kort maar krachtig is. Het is volgens mij beter, of toch tenminste efficiënter, om twee keer per dag kort je gezicht te masseren dan af en toe uitgebreid op bijvoorbeeld een luie zondag.”

Het serum wil de huid voeden om haar te helpen herstellen en de productie van collageen en elastine te stimuleren. De massagetechniek moet de werking van het serum optimaliseren. “Je begint met wat toner op een wattenschijfje en gaat al deppend te werk op een schone huid, dus niet zachtjes vegen maar wel drukken en loslaten. Dan breng je een druppel of twee van het serum op je vingers aan en dep op je voorhoofd, slapen, wangen, kin en hals. Ga dan van binnen naar buiten langs je kaaklijn, jukbeenderen, ogen, voorhoofd en hals. Om je volledig te ontspannen werk je af met een paar seconden op de acupressuurpunten langs je haarlijn, wenkbrauwen, neus, bovenlip en kin te drukken. Het neemt amper een minuut van je tijd in beslag, maar je kan het vergelijken met wat je voor je lichaamsconditie doet : het serum is hier de voeding, de massage de work-out.”

Zich door Czech zelf laten verzorgen kan natuurlijk ook, al geeft ze toe dat het dezer dagen bijzonder moeilijk is. “Ik reis veel, heb mijn vaste klanten en nu deze samenwerking met La Mer. En ik werk ook nog aan een boek over een seizoensgebonden aanpak van de huid. Ik geloof niet echt in huidtypes die constant dezelfde behoeften zouden hebben, maar denk veeleer in termen van huidcondities die variëren volgens de seizoenen of andere factoren.”

Er zijn zeker wel tips & tricks. “Ja, komkommerplakken helpen tegen gezwollen ogen en wallen. En een havermoutmasker biedt soelaas aan een droge, trekkerige of geïrriteerde huid. Zo maal ik om de twee weken wat havermoutvlokken en lijnzaad, voeg er warm water aan toe en laat de lauwe pap zo’n twintig minuutjes op mijn huid intrekken. De truc met de ba-naanschil is dan weer minder bekend, maar zeker doeltreffend. Eet je een banaan, laat dan de binnenkant van de schil enkele minuten op je huid inwerken. Het is misschien geen gezicht, maar je ziet er achteraf wel beter uit”, belooft Czech.

The Lifting Contour Serum van La Mer (265 euro) is vanaf deze maand verkrijgbaar in de parfumerie.

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content