Winterse penne Annalisa Paresi van maliparmi

Annalisa Paresi © GF

Annalisa Paresi, ontwerpster van Maliparmi. Annalisa nam het Italiaanse modemerk over van haar moeder. Ook haar dochter is intussen in het familiebedrijf gestapt.

VOOR 2 personen

160 g mezze penne (ik hou van pasta van het merk Rummo), 100 g pompoen, 100 g wortel, 100 g courgette, een handvol rucola, koudgeperste extra vergine olijfolie, zout en peper, grana padano, 36 maanden gerijpt

1. Snijd de courgettes en wortelen in staafjes. Stoof ze aan in een eetlepel olijfolie, dek de pan af met een deksel en laat 5 minuten garen tot ze beetgaar zijn.

2. Snijd ook de pompoen in staafjes en gaar in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.

3. Snijd intussen de rucola met een keukenschaar in grove stukken. Plaats in een serveerkom en maak aan met olijfolie, zout en peper.

4. Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Giet af en meng met de rucola. Voeg ook de andere groenten toe en meng goed. Bestrooi de pasta met fijngeraspte grana padano en besprenkel met wat extra olijfolie.

TIP: pasta koken doe je door in een grote kookpot 1 liter per 100 gram pasta aan de kook te brengen. Laat al dente koken zonder deksel op een hoog vuur en roer regelmatig.

Winterse penne Annalisa Paresi van maliparmi
© ANAÏS LESY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content