De achtste uitgave van de langverwachte Knack Restaurantgids België 2007 ligt in de winkel en de restaurants met een onderscheiding zijn bekend. Wie klimt een trapje hoger, wie verliest één of meer gardes?

T erwijl er stemmen opgaan om 1België te laten barsten, worden in de nieuwe Knack Restaurantgids België de twee landsgedeelten dichter bij elkaar gebracht. De nieuwe gids is een samensmelting van de Knack Restaurantgids en Le Vif Guide des Restaurants, en verschijnt vanaf nu jaarlijks. Het redactieteam werd fors uitgebreid. Naast de twee stichtende auteurs, Pieter van Doveren en Jan Van Hemeledonck, werken nu ook Willem Asaert en Philippe Bidaine mee. De gloednieuwe gids is nog even onafhankelijk als voorheen (zonder publiciteit van restaurants), vermeldt een duizendtal eethuizen en werd samengesteld volgens de principes en criteria die vanaf het prille begin, veertien jaar terug, zijn gehanteerd : een objectieve beoordeling van restaurants, los van welke binding ook en inspelend op de jongste tendensen in de culinaire wereld.

Slechts de allerbeste eethuizen kregen eretekens opgespeld in de vorm van gardes : vijf gardes als grootste onderscheiding met felicitaties van de jury, vier gardes als grootste onderscheiding, drie gardes als grote onderscheiding, twee gardes als onderscheiding en één garde als veelbelovend. Iedereen moet zich in deze gids kunnen terugvinden. Daarom werden in de rating voorkeurshuizen van diverse eetstijlen vermeld : inventief, jong talent, ontdekking, terroir enz. De sjabloontjes in de gids verwijzen naar excellente exoten, klassiekers en beste koop.

De gids is ook verder gegroeid en houdt rekening met de mening van de gebruikers : restaurantervaringen kan men sinds een jaar kwijt via de website www.knackrestaurantgids.be. Op deze manier hopen wij u beter dan ooit van dienst te zijn. Als voorproefje schotelen wij u de grootste verandering in de hogere regionen voor. Wij vergelijken de resultaten van de Knack Restaurantgids 2005 met de nieuwe editie 2007 en presenteren de grootste stijgers en dalers.

Knack Restaurantgids van België 2007 voor het eerst nationaal en in twee talen, uitg. Roularta Books, 21,95 euro. Weekend Knack-lezers kunnen de gids kopen voor 11,95 met de speciale bon bij dit nummer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content