Wines of New York

Dat er wijngaarden zijn in Californië, weet iedereen. Maar in New York? Tot hiertoe waren deze wijnen nauwelijks te vinden in ons land, maar nu wel.

Vlaming in New York

De Vlaming die ervoor zorgt dat er nu bij ons wijnen uit New York verkrijgbaar zijn, is Patrick Dhondt. Hij werkte in de banksector, maar koos voor zijn passie. Omdat er al zoveel wijn op de Belgische markt is, richt hij zich op wijnen uit minder bekende landen zoals Kroatië, Libanon, Armenië en Georgië. “Er is nog altijd kwaliteit voor een betaalbare prijs te vinden, als je de begane paden durft te verlaten”, zegt hij. Verscheidene sterrenrestaurants zijn hem daar al in gevolgd.

Minder alcohol

Wist je dat de staat New York de derde grootste wijnproducent van de Verenigde Staten is, na Californië en Oregon? Het gaat om wijnen uit een koeler klimaat, fijn en elegant, met een lager alcoholgehalte, wat past bij de tijdgeest.

Fijne wijnen

New York staat bekend om zijn wijnen van riesling, bij ons vooral aangeplant in Duitsland, Oostenrijk en de Elzas. Maar er worden ook fijne, elegante rode wijnen gemaakt, onder meer van cabernet franc (bekend van Bordeaux en de Loirestreek). Interessant zijn ook de wijnen van inheemse Amerikaanse druiven.

istrianchilloutwines.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content