Ligging : op het platteland, enkele kilometers van Alleins

Sfeer : eclectisch met zowel modern als faux vieux

Reistijd : vijf kwartier vliegen naar Marseille, een uur rijden

Prijzen : CORRECT

Nadat Annie Rabattu gedurende vijftien jaar actief was geweest als fitnessinstructeur, was ze dringend toe aan een nieuwe uitdaging. “Dames van vijftig die nog staan te springen, ik had het een beetje gehad. Omdat ik van contact met anderen hou, en van decoratie, zocht ik het in de richting van een B&B. Ik wilde er wel mijn eigen stempel op drukken, een bestaande zaak overnemen is niets voor mij.”

De zoektocht nam zo’n twee jaar in beslag, en in de buurt van Alleins, op een kwartier rijden van Salon de Provence, vond Annie uiteindelijk een honderdjarige hoeve die veel mogelijkheden bood. “Ik wist precies wat ik wilde, alleen kon ik het zelf niet in realiteit omzetten. Dus zocht ik naar een architect die voor de perfecte vertaling moest zorgen. Zo wilde ik een bar en een ruime eetkamer. In de grote lege ruimtes op de eerste verdieping liet ik vijf kamers met badkamer onderbrengen en zorgde vervolgens zelf voor de inrichting.”

De reiziger die er langskomt, staat voor een hermetisch gesloten metalen poort zonder doorkijk : Le Domaine de Méjeans is behoorlijk uitgestrekt maar niet zichtbaar vanop de weg. Al klinkt buiten al het gekwaak van de watervogels op de grote vijver. Het zwembad ligt geheel ingesloten tussen bloemen en planten en is daardoor nagenoeg windvrij. De overdekte eetplaats is aan twee zijden open en wordt voor zowel het ontbijt als het avondmaal gebruikt. Dat ontbijt is naar Franse normen behoorlijk gestoffeerd : fruitsap, fruit, witte kaas met een fruitcoulis, broodjes en koeken, confituren.

We nemen onze intrek in de kamer Berlingot, die zeer netjes is maar van een wat eclectische stijl getuigt. Oude meubels wisselen er af met moderne imitaties. Het bed is uitstekend en de rust wordt er absoluut gegarandeerd. De badkamer met ligbad heeft een apart toilet. In de minibar wachten frisdrankjes à vier euro. Op de benedenverdieping bevindt zich een grote zitruimte en daar staat op een tafeltje de computer altijd aan : iedereen kan zonder eigen computer de wereld rond surfen. Uitzonderlijk in een maison d’hôtes is de aanwezigheid van een bar. Ook bezoekers die zich rond het zwembad genesteld hebben, kunnen te allen tijde een beroep doen op de altijd vriendelijke gastvrouw voor een drankje. ’s Middags kan een bescheiden lunch worden besteld (vers fruitsap à zeven euro, salade met warm geitenkaasje à veertien euro…).

TIP

Een bezoek aan Les Baux de Provence.

Le Domaine de Méjeans telt vijf kamers die 150 euro (laagseizoen) tot 210 euro (suite, hoogseizoen) kosten, inclusief de ontbijten.

Le Domaine de Méjeans, Quartier des Méjeans, Route départementale 71B, F-13980 Alleins, +33 490 57 31 74, www.domainedemejeans.com

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content