En u dacht dat sexy mannen schaars waren in Vlaanderen ? Na lang wikken en wegen, kiezen en keuren, stelt onze redactie u haar keuze voor. Volstrekt subjectief, maar goudeerlijk. Trouwens, wie de titel echt mag opstrijken, dat laten we aan u over. Stemmen kan tot 28 maart op weekend.be. Ga voor die man !

Mauro : blanke bolster, ruwe pit

Half Pool, half Italiaan combineert muzikant Mauro Antonio Pawlowski (35) een zwierige mediterrane zelfzekerheid en stijlvolle ijdelheid met een gitzwarte romantische onrust. Een aantrekkelijke combinatie, als u het ons vraagt. Die het meteen ook on stage goed doet : Mauro schakelt moeiteloos over van ijskoude coolness naar passioneel hysterisch gekrijs. Wie dEUS ooit het nummer Theme from Turnpike live zag brengen, weet wat we bedoelen. An evil superstar zoals we ze graag hebben.

Dimitri Verhulst : verleiden met de Remington

Macht erotiseert ? Nog in geen honderd jaar zoals schrijvend talent dat doet. Met een pen als die van Dimitri Verhulst (34) is de rest eigenlijk al van geen tel meer. Imponeren deed hij moeiteloos met Problemski Hotel en zijn werkelijk ijzersterke stukken en columns in De Morgen, fascineren gebeurde mateloos met De helaasheid der dingen, en met het kleinood Mevrouw Verona daalt de heuvelaf verblufte hij ondergetekende tot tranen toe. En zie, het prozaïsche wonder achter de Remington blijkt dan ook nog eens een aardige verschijning. Ruige aura, tedere blik. Een onweerstaanbare twee-eenheid die Verhulst dus niet alleen stilistisch in de vingers heeft.

Daan : drie in één

Wat Daan (37) zo ontegensprekelijk sexy maakt, is zijn gekuiste macho-attitude. Hemdje wijd open, stropdas op halfzeven, stoppelbaardje en een dosis monkelende ironie : deze naar Brussel uitgeweken muzikant is het archetype, het prototype én het ste-reotype van de sexy man. Wie erin slaagt begeerlijk te blijven op een tot paard omgebouwde fiets, zoals in de video van The Player, heeft hét. Pure testosteron.

Koen De Bouw : per abuis begeerlijk

Melancholische blik, fluwelige oogopslag, stoppelbaard, aandoenlijk kuiltje in de vierkante kin. ’s Vaderlands meest gesolliciteerde acteur na grafmonument Jan Decleir is dat al te zeldzame artikel : een absoluut stuk dat zich niet bewust lijkt van zijn charmes. Koen De Bouw (42) is de verbeterde versie van Erik Van Looy, quoi. Gelukkig getrouwd, brave huisvader, een kunstgebit (waar hij zelf grapjes over maakt) en binnenkort de presentatie van Groene vingers op VTM : als lustkillers kan het tellen. En toch, het mag allemaal niet baten : dit is ‘m, Vlaanderens meest begeerlijke !

Mbark Boussoufa : geluksnummer 11

In de donkere ogen en kroesharen van Mbark Boussoufa is het prettig verdwalen. De in Amsterdam opgegroeide RSC Anderlechtspeler (21) woont tegenwoordig in Gent, en het joviale, volkse karakter van de stad past bij hem. Boussoufa, die de Gouden Schoen 2006 mocht aantrekken, groeide zelf op in de straten van Amsterdam. Met een lengte van amper 1,67 meter en 59 kilo is deze man een lichtgewicht, maar het hoeft niet altijd een bonk te zijn. Trouwens, wie zou die benen na een match niet willen masseren ? Boussoufa is bescheiden en vanuit zijn religieuze overtuiging behoorlijk principieel, een aantrekkelijke combinatie. Maar zijn ultieme wapens ? Die dikke zoenlippen, en flaporen die de knieën week maken.

Gabriel Rios : zinderende nonchalance

In de categorie latin lovers staat Gabriel Rios (28) met stip op eenzame hoogte. Het gaat ons niet zozeer om die volle sensuele lippen, perfecte kaaklijn, die donkere, zinderende blik of dat volle haar dat uitnodigt om er eens door te gaan. Al is dat een mooie bonus. De Gentse Puerto Ricaan is een vent met talent, charisma, een zelfverzekerde nonchalance, een hart voor het goede doel en ritme in zijn lijf. Een onweerstaanbare combinatie, als u het ons vraagt.

Karel De Gucht : wijs konijn

Karel De Gucht (53) straalt rust en evenwicht uit, kijk maar naar zijn vierkante kop. Hij is recht voor de raap, met hem geen gefleem en gezeem. Hij heeft zijn kille imago voorgoed afgeschud in Het beste moet nog komen. Vooral met zijn muziekkeuze : Paradise by the Dashboardlight en Je t’aime, moi non plus. Het ijskonijn is in werkelijkheid meer een wijs konijn. Mireille, we zijn een beetje jaloers op jou.

Xavier Malisse : beest op het veld

Ruig, gespierd, hevig en sexy : voor veel vrouwen of mannen is deze 26-jarige Kortrijkzaan een natte droom. Maar het vurige temperament van de toptennisspeler wordt vaak niet in dank aanvaard door de lijnrechters die hij beledigt, of door de fabrikanten van de rackets die hij vernielt. Maar een beest op het veld kan ook wel een beest tussen de lakens zijn. Daar weet de Amerikaanse tennisster Jennifer Capriati vast meer over, want zij was even het liefje van The X-man. Blijkbaar kon ook zij de wilde woede niet temmen.

Matthias Schoenaerts : speelvogel met talent

Hij speelde ‘Dennis’ van Rita. Hij is Matthias van Julien. Hij wordt ook als een samensmelting omschreven : van Vincent Gallo, James Dean en Brad Pitt. Hij is 29 maar speelt graag, ook met kleuren en woorden. Graffiti zijn zijn leven, “omdat je altijd een spoor van liefde moet achterlaten”. Zijn lievelingsnaam : mama. Is onze keuze gerechtvaardigd ? Nog eentje : zijn favoriete fictieheldin is Antigone. Matthias, Griekse dramaturgie is van het middelbaar geleden, maar noem een leesclub en we schrijven ons samen in. PS voor de lezer : shop in afwachting in de Delhaize op ’t Zuid in Antwerpen. Of huur Meisje en Any Way the Wind Blows.

Jenne Decleir : mild met karakter

Die kaaklijn ! Die hese stem ! Die donkere lachende ogen ! Jenne Decleir (29) mag dan al het spiegelbeeld van vader Jan zijn, wat kleine Jan zo uniek maakt, is de speelse energie die van zijn gelaat straalt, de warmte van zijn handdruk, de gemeende hartelijkheid waarmee hij in het leven staat. Bekijk op YouTube de video waarin hij samen met enkele collega’s een hommage aan Ramses Shaffy brengt, en u bent, net als ik, verkocht.

Stan Van Samang : engelenstem

Ogen zo blauw als een azuren zee, zwoele lippen en daarbij nog een engelenstem, je zou voor minder in zwijm vallen. De 27-jarige acteur Stan Van Samang uit het Leuvense heeft het allemaal. In 2001 was hij al te bewonderen als Kevin De Kesel in Wittekerke, maar vorig jaar deed hij pas de harten sneller slaan tijdens de zangwedstrijd Steracteur Sterartiest op Eén. Vlaanderen was het erover eens : de knappe Leuvenaar maakt wild, zowel met zijn stem als zijn looks.

Tom Barman : arrogante oppergod

Zanger, podiumbeest, filmregisseur, alternatieve Antwerpse oppergod, volksmenner, olympisch kampioen smerig kijken. Niet echt de Cary Grant van het Statiekwartier, aan die snufferd hadden ze gerust wat langer mogen boetseren. Maar moeders hou uw schoondochters binnen als Tom Barman (34) met die arrogante, katachtige zwier van hem over de Meir stiefelt. Of samen met opa Toots hemden staat te strijken. Dan kan er zelfs een zuinig lachje af. Een waarschuwing aan het vrouwvolk bij warm weer op het terras van Café Hopper : poten thuis, ik had hem het eerst gezien !

Kevin van der Perren : pakijs

Dat jongensachtige stoppelbaardje, de krachtige cho-reografieën en die heupen in glijpakjes : Kevin van der Perren is een diva op de ijspiste. Triomfantelijk en vol testosteron, het ijs smelt vanzelf. Als Belgisch medaillewinnaar schreef de 23-jarige Ninovenaar geschiedenis op het jongste EK kunstschaatsen. Zo koppig en wilskrachtig Van der Perren echter is op de schaatsen, zo’n schatje is hij thuis : The Nanny en Friends op tv, Moulin Rouge en Chicago in de dvd-lader en twee honden op de bank. In de keuken overheersen pasta, pizza en bananen, maar in de vrije uren kunt u met Van der Perren zwemmen of naar de film. Onze mening ? Deze regular guy gebleven kampioen hoeft maar te bellen.

Wim Denolf

Peter D’Hondt : entre chien et loup ?

Hij heeft priemende donkere ogen, een sexy stoppelbaard, slank postuur en een licht Oost-Vlaams accent. Zijn publieke reputatie is die van de strengste politierechter van het land. Maar voor zijn moeder kookt hij spaghetti alle vongole. Peter D’Hondt (48) serveert een Chasse-Spleen, dat heeft iets patserigs maar toch ook iets symbolisch en romantisch. Hij lijkt een vat vol tegenstellingen. Achter het benige, harde uiterlijk ligt een wereld die we alleen kunnen vermoeden. Hoewel, als ik zie hoe minutieus hij de groenten snijdt en hoe keurig zijn tuin er bijligt, vrees ik dat er met hem ook privé niet te sollen valt.

Dieter Coppens : onbekend, diep bemind

Dieter wiedadde ? Coppens. Juist, telg van dat idealeschoonzonengeslacht, neef van de sinds luierheugenis eloquente gebroeders Staf en Matthias. Dieter (29) maakt zich in de gewone wereld nuttig als grafisch vormgever, maar mocht al even in de BV-hemel toeven via zijn rugzakpoolreis met Matthias en vooral het DIY-verslag daarover op Kanaal 2, waarin hij mal-raségewijs, guitig en royaal glimlachend onze aandacht trok. De intussen negenentwintigjarige haalde met zijn mysterieuze je-ne-sais-quoi (dat vaagweg herinnert aan de jonge Bruce Springsteen) ooit al onze cover. En, geloof ons, die is niet voor de minsten weggelegd.

Onder de deelnemers aan deze verkiezing schenkt Weekend Knack vijftien boxershorts van Nudie Jeans weg. Surf voor 28 maart naar www.weekend.be, en vergeet uw maat niet te vermelden : S, M of L. De winnaars ontvangen hun exemplaar met de post.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content