Keuken : 6,5 i Decor : 7 i Comfort : 7 i service : 6 i Prijs/kwaliteit : 6,5

De dijk van Heist-aan-Zee werd verrijkt met een nieuwe eetgelegenheid, die een beetje anders is dan de rest. A L’Improviste is een laagdrempelig en ruim bemeten restaurant, dat men bezoekt met familie of vrienden. De keuken is gebaseerd op klassiekers, aangevuld met tapas uit alle werelddelen en is doorlopend open van 11 uur tot minstens 22 uur. Grote trekpleister is het tapa style-menu, dat wordt opgediend van 12 tot 14.30 uur en van 18 tot 22 uur. Het bestaat uit vijf hapjes, die meestal gebaseerd zijn op traditionele gerechten, die de kok op een speelse manier interpreteert. Het hapjesmenu wordt uitsluitend per tafel opgediend en kost 35 euro, zonder drank. Ook aantrekkelijk is het aanbod van een twintigtal Franse wijnen en wereldwijnen per glas.

Wij werden aan de ingang ontvangen door een pronkende pata-negraham in klem en een discodreun. Bezoekers kunnen kiezen of ze hoog of laag willen zitten. Het merendeel van de mensen en alle kinderen geven de voorkeur aan een stoel met hoge poten aan een hoge tafel. Het langpotige meubilair biedt evenveel comfort als de stoelen en tafels met gewone poten. Vanuit de hoogte zie je het strand met de windsurfers, de kites en de Noordzee nog beter.

De spijskaart vermeldt voorspelbare kustklassiekers uit de Belgische en Franse keuken, zoals garnaalkroket (12 euro), vissoep (12,50 euro), kabeljauw uit de oven (24 euro) en steak met peperroom (20 euro). Wij kozen het tapa style-menu en werden bediend door piepjong personeel.

“Fantasie van gerookte haring in Waldorf style met prunellatomaat gevuld met noordzeegarnalen”, zei de jongeman die ons bediende. Het was zijn tweede dag en de gerookte haring was in feite gerookte paling. Het tweede bedrijf bestond uit drie aspergebereidingen : room en aspergesoepje met serranosnippers, een tot piramide geperste aspic van asperges op Vlaamse wijze en gewokte asperges met truffeltapenade. Als derde tapagang kwam een grote gamba a la plancha met een lichte mayonaise geparfumeerd met Thaise kruiden. Hoofdtapa was een ferm stuk lamsfilet vergezeld van groentequiche en oesterzwam. Een compositie van schuimige milkshake met pina colada, bladerdeeg gevuld met compote van pruimen en ijs sloot deze gezellige maar niet altijd op en top verfijnde maaltijd af.

KLASSIEKE BASIS Thierry Desmedt en Veronique Lybeert zijn de drijvende krachten achter A L’Improviste. Liefhebbers van de rijke, klassieke feestkeuken, bereid volgens de regels van Escoffier, kennen het duo van zijn druk beklante gastronomische restaurant Hippocampus in Knokke. Thierry Desmedt doet de voorbereidingen voor A L’Improviste zoveel mogelijk zelf en gebruikt regelmatig dezelfde producten. Veronique Lybeert verdeelt haar tijd over keuken en eetzaal.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content