Weg/wijs in de keuken

© Ferment Festival

De zomer is voor groot en klein het ideale moment om culinaire vaardigheden aan te scherpen en eeuwenoude technieken te ontdekken. WD

1. Kookanje laat kinderen kennismaken met de seizoensgebonden keuken. Spruiten van drie tot acht jaar en hun eventuele begeleiders worden op 21 augustus bij Mekkerland in Gent verwacht. Deelname kost 20 euro, inschrijven via info@kookanje.be. kookanje.be

2. Eet van meerdere walletjes tijdens de Artisan Summer School-dagen van culinair werkhuis Bureau/Cuisine in Melle. Op 26 augustus ontdek je alles over kaasmaken en zero waste-koken, op 30 augustus staan zuurdesem en messenslijpen op het menu.

Per dag betaal je 145 euro, inschrijvingen tot 18 augustus via bureaucuisine.be

3. Fermenteren brengt op 8 september mensen samen tijdens het tweede Ferment Festival in Bar Oost in Antwerpen. Per workshop betaal je 10 euro, inschrijvingen via ferment@outlook.be. facebook.com/vzwferment

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content