Categorie hip kosmopolitisch hotel-restaurant

Keuken 7,5 Decor 8,5

Comfort 7 Service 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Stay away from the ordinary… is de slagzin van Hotel Bloom, dat op de plaats kwam van Hyatt Regency en Grand Hotel Mercure in Brussel. Nieuwe eigenaar is een groep dynamische Zweedse investeerders, die opereert onder de Pandox SE-paraplu en die een vijftigtal hotels, voornamelijk in Noord-Europa, beheert.

Bloom werd bedacht en ontwikkeld door concept creator Aldert Schaaphok, in samenwerking met interieurarchitecte Bronwynn Welsh van het Zweedse DOOS. Wegens de moderne inrichting wordt Bloom gemakshalve designhotel genoemd, de directie heeft het liever over lifestyle hotel. Directrice is Christel Cabanier, bij het grote publiek bekend als jurylid van het VTM-programma Mijn restaurant !

De 287 kamers zijn versierd met fresco’s van 288 jonge artiesten van 44 nationaliteiten uit 22 Europese landen. Deze actie werd mogelijk gemaakt door de European League of Institutes of the Arts (www.elia-artschools.org).

Op de benedenverdieping bevindt zich restaurant SmoodS, neergezet als een vernieuwende en eigentijdse ruimte met zeven atmosfeereilanden ( passion, bazaar, safari, blingbling, aqua, spring, flowerpower). De ruimte is uitgerust met een lichtplan met moving heads en dimmers. Men komt naar SmoodS, living room, kitchen and music om te onthaasten in een clubsfeer met hippe woonkamers, gevarieerd werelds eten, omlijst door een sterk muziekconcept dat uitgewerkt is door dj Cosy Mozzy. In de open keuken zie je de koks aan het werk onder leiding van Michael Bastin. De chef is al acht jaar in huis. Hij werd klassiek opgeleid door Michel Addons en werd door de Zweedse eigenaars meegenomen naar Londen en andere grootsteden. Uit deze ervaringen ontstond een smakelijke en actuele kosmopolitische keuken.

Op elk moment van de dag kan men de gerechten bestellen in de volgorde en grootte die men wenst. Voor de kleine versie van een gerecht betaal je 12 euro, voor het grote formaat 22 euro.

Het project is geslaagd want in SmoodS voelen zowel de zakenman als trendy jong volk dat graag ziet en gezien wordt, zich thuis. Er is een degustatiemenu voor 40 euro, lunch voor 26 euro en van donderdag- tot en met zaterdagavond staan er vanaf 21 uur Cosy Mozzy’s-dj’s aan de draaitafels.

HOTEL BLOOM RESTAURANT SMOODS

Living room, kitchen and music

Koningsstraat 250, 1210 Brussel

02 220 66 66, www.hotelbloom.com

www.smoods.net

Overdekte parking gratis voor lunch- en dinergasten.

Alle dagen open (zaterdagmiddag

en zondag alleen snacks).

GOUD IN DE MOND

Wij kwamen met twee en begonnen met een Smoods Mojito (12 euro), met onder meer bruine rum en Piper-Heidsieck Rosé, en waren met-een ‘in the mood’. In het bord kwam : ganzenlever met 24 karaat bladgoud, tapenade en vijgen als ‘Chef’s Pride’, tonijn op drie wijzen (tataki, sashimi en tartaar), filet van rode poon met krokante groenten, filet van zonnevis met korianderpesto, emulsie van kokosnoot en groene curry en, om af te sluiten, gebraden mango met kokosnootijs en spoon van karamel. Wij genoten van de sfeer, het eten en een heerlijke To,Velich Apetlon 2004 uit Oostenrijk (34 euro).

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content