Wat met eiwit?
Wie met eiwitoverschotten zit na het maken van tiramisu of crème anglaise hoeft niet langer eindeloos meringues te bakken. Met deze drie tips werk je overtollig eiwit weg op verrassende wijze.
Cocktails
Elke zure cocktail – denk amaretto of whiskey sour – is gebaat met een likje eiwit in de shaker. Het eiwit zorgt voor een romig en schuimend effect. Vergeet de cocktail niet door een zeefje te gieten voor het serveren.
Nasi
Om de rijst van een nasi goreng aan elkaar te doen plakken heb je helemaal geen volledig eitje nodig: het werkt even goed met eiwit.
Borrelnootjes
Bij zelfgemaakte borrelnootjes is het vooral zaak om de noten mooi te coaten met de kruidenmengeling. Hiervoor is eiwit perfect. Gebruik 1 eiwit per halve kilo noten. Meng de kruiden met wat zout en suiker onder het opgeklopte eiwit, roer de noten eronder en bak 25 minuten in een hete oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier