Wat draagt de man volgende winter?

Louis Vuitton © IMAXTREE

Verslag van op de mannenmodeweken voor herfst-winter 2020/21.

Nieuwe mannen

Virgil Abloh, het paard van Troje van de streetwear in de luxesector, verkondigde eind 2019 dat hij het intussen wel heeft gehad met hoody’s en sneakers. Is streetwear écht dood? Wel op de catwalks van Londen, Milaan en Parijs, waar zopas de mannencollecties voor komend najaar werden voorgesteld. Zelfs richtinggevende jonge merken als A-Cold-Wall, Sunnei of 1017 Alyx 9SM kozen voor een formelere stijl. Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter van Botter, die in Parijs debuteerden, verrasten nog het meest met hun – letterlijk en figuurlijk – schitterende pakken.

Gucci
Gucci© GF / GUCCI

De terugkeer van de klassiekere stukken uit de mannelijke garderobe komt goed uit voor luxehuizen als Louis Vuitton, waar Abloh de scepter zwaait. Niet dat alles nu plots weer ouderwets wordt. Het is tijd voor een herziene, nieuwe elegantie. Die macho is, maar tegelijk ook fragiel. Die schittert en glanst. De man van 2021 is niet bang om mooi te zijn.

1. Gigantische jassen en mantels.

2. Mouwloze truitjes.

3. Opvallende halssnoeren.

4. Stoffen, maar ook coupes, die vaak geleend lijken van de damesgarderobe.

De kleuters van Gucci

Alessandro Michele debuteerde vijf jaar geleden als artistiek directeur van Gucci tijdens de mannenweek van Milaan, met een gemengde collectie. Maar recenter toonde hij zijn mannenlijn samen met de dames. Michele verpakte zijn mannenshow als een verjaardagsfeestje voor een vijfjarige. Perfect voor de kleuter die in elke man schuilt.

Glam Slam

Rick Owens en Dries Van Noten deden elk op hun eigen manier hetzelfde. Owens fuseerde de stijl van ontwerper Kansai Yamamoto met het haar van Axl Rose en de glamour van oud Hollywood. Van Noten bracht zijn gebruikelijke mix and match, maar dan op acid, met reusachtige stola’s van bont en forse hakken. Opvallend: achter de laagjes glansvernis schuilde een klassieke garderobe.

Dries Van Noten
Dries Van Noten© IMAXTREE
Dior
Dior© IMAXTREE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content