WAT BEZIELT HEN ?

Tropische inspiratie op het prikbord van Mais il est où le soleil.

Wat fluistert de muze in het oor van de Belgische ontwerpers ? Kunst met grote K, de warmte van verre oorden en een zweem van nostalgie, zo blijkt. Een ‘moodboard’ van de Belgische zomermode.

MER DU NORD CATHERINE DUCHÊNE

Een van mijn favoriete stuks uit de collectie is een zwarte, asymmetrische jurk. Die sluit mooi aan bij de less is more-sfeer die we willen uitstralen : mooie kleren, zonder te veel poespas. Tegelijk straalt hij de glamour en sexappeal uit van iemand als Brigitte Bardot (foto).

TERRE BLEUE

Het frisse groen van een granny smith geeft pit aan de zomercollectie.

BRUNO ANTOGNINI

We trekken naar het land van de rijzende zon. Mysterieuze geisha’s en adembenemende tuinen en tempels inspireerden het designteam tot een collectie waar oost en west elkaar ontmoeten.

ANNEMIE VERBEKE

“Niets is minder reëel dan realisme. Details zijn verwarrend. Het is enkel door selectie, door eliminatie, door nadruk dat we tot de ware betekenis van de dingen komen.”

( Georgia O’Keeffe)

XANDRES

Het paradijselijke Amalfi, ten zuiden van Napels, is een elegant vakantieoord dat stijl en luxe uitademt. Dat gevoel hebben we vertaald naar kleding voor de gesofisticeerde Xandresvrouw die weet wat ze wil én wat ze wil dragen.

ESSENTIEL

De muzen van Inge Onsea en haar team : de kleuren van schilder David Hockney, Cry-Baby van regisseur John Waters en meidengroepen uit de jaren zestig zoals The Ronettes en The Shangri-La’s.

OLIVIER STRELLI

De Strellivrouw laat zich opnieuw van haar gevoelige kant zien. De collectie is klassiek met een vleugje romantiek.

NATAN EDOUARD VERMEULEN

Een crisis gaat altijd gepaard met de terugkeer van echte waarden, al het overbodige verdwijnt. 2011 is het begin van een tijdperk waarin waarheid, esthetiek en ethiek primeren. Dat is ook de boodschap achter deze collectie : toegeven aan de drang om jezelf te plezieren, met kledingstukken die elke vrouw op haar mooist tonen.

HAMPTON BAYS

In 1969 presenteerde Niki de Saint Phalle haar werk Love Forever (illustratie). Zij werkt met opvallende prints en een fel kleurenpalet. Die expressiviteit is een constante in de zomercollectie van Hampton Bays. Net als het blauw van het Delftse aardewerk.

LUC DUCHÊNE

De Frans-Chinese film In the Mood for Love (foto) van regisseur Wong Kar-Wai inspireerde het designteam tot het tekenen van jurken met een knipoog naar de jaren vijftig en ultravrouwelijke, glamoureuze silhouetten.

BELLEROSE LAETITIA VAN GINDERTAEL

Fiftiesnostalgie flirt met retro. Dit beeld werpt een nostalgische blik op de onzorgvuldigheid van die tijd. Ik houd ook van de kleuren : ze zijn levendig, maar zachtjes vervaagd door de zon.

CAROLINE BISS

ANN-CHRISTINE BOUCKAERT

Een goedzittend kledingstuk is als wellness voor het lichaam.

SCABAL

Het belangrijkste ingrediënt voor een kledingstuk is de stof. Dit seizoen putten we inspiratie uit natuurlijke vezels : wol, katoen en kasjmier. We zijn nooit op de kar van de groene mode gesprongen, omdat het nu toevallig populair is. Bijna al onze producten zijn natuurlijk, omdat het simpelweg het mooiste is.

DOOR ELLEN DE WOLF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content