WEGWIJS :

de Toeristische Federatie Waals-Brabant bracht zopas haar nieuwe algemene brochure uit, een praktische gids om de aantrekkelijke kantjes van deze provincie beter te leren kennen. Het gebied werd opgesplitst in acht verschillende valleien, elk met z’n bezienswaardigheden, z’n wandel- en fietsroutes, z’n folkloristische feesten : de Hainvallei met Braine-l’Alleud en Bois-Seigneur-Isaac, de Thinesvallei met de historische stad Nijvel, de vallei van de Lasne met de kastelen van Rixensart en La Hulpe, de valleien van de Grote en de Kleine Gete met Jodoigne en Perwez. Aandacht natuurlijk ook voor Waterloo, waar wel een heel belangrijke bladzijde uit de Europese geschiedenis werd geschreven. De brochure bevat verder een heleboel praktische informatie : adressen en telefoonnummers van de verschillende Toeristische Diensten en VVV’s, de plaatselijke musea, diverse logiesmogelijkheden met hotels en gastenkamers, provinciale parken en domeinen, informatie over de meest diverse activiteiten gaande van huifkarrentochten over paardensport, golf, uitstapjes per ULM of luchtballon. De brochure Waals-Brabant, Poort naar de Ardennen is beschikbaar in het Frans of in het Nederlands en kan gratis afgehaald worden op het kantoor van de Federatie en bij de plaatselijke toeristische diensten. Wie de gids toegestuurd wil krijgen, betaalt 50 fr. aan portokosten.

Info : Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant, chaussée de Bruxelles 218, 1410 Waterloo. tel. (02) 351.12.00. Fax : (02) 351.13.00.

CD-ROM :

de Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg komt niet alleen met enkele nieuwe brochures voor de dag, maar houdt ook terdege rekening met informatica-adepten : voor de eerste keer werd een aantal nuttige gegevens verzameld op een cd-rom met o.a. foto’s, tekeningen, adressenlijsten, culturele agenda, korte voorstelling van diverse gemeenten, overnachtingsmogelijkheden, tips voor sportieve ontspanning… Dit eigentijdse informatie-medium kost 995 fr. en kan ook geraadpleegd worden bij de Toeristische Federatie of bij de plaatselijke VVV-kantoren. Voor de minder avontuurlijk aangelegde geesten werden gegevens gebundeld in een traditionele informatiebrochure met daarnaast een nieuwe hotellijst 1996.

Info : Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg, quai de l’Ourthe 9, 6980 La Roche. tel. (084) 41.10.11. Fax : (084) 41.24.39.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content