TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Wie bij de familie Van de Putte wil overnachten moet goed kunnen klimmen. De twee gastenkamers liggen op de derde verdieping van een gebouw op het Antwerpse Zuid dat van buitenaf niet meteen aantrekkelijk oogt. Achter de garagepoort ligt echter een mooie koetsdoorgang met een streep kasseien en foto’s van meneer Iyengar, die een naar hem genoemde soort yoga ontwikkelde. Op de foto’s staat hij op één been, terwijl het andere been daar is waar men het niet verwacht. Achter die ruimte ligt weer een stenen trap, omgeven met groen, die naar een terras leidt dat vol staat met planten en potten.

We waren eigenlijk op zoek naar de beeldhouwer Dirk Lenaers, die hier een kleine tien jaar geleden uit het niets een b&b uit de grond stampte en daarmee enige bekendheid verwierf, omdat hij zo goed als uitsluitend met gerecycleerde materialen had gewerkt, van tegels uit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Niklaas die op de container waren terechtgekomen tot kastdeurtjes in koper. Alleen is Dirk vertrokken en woont hij nu op een boot terwijl nieuwkomers Paul en Ann de zaak runnen.

“Het was liefde op het eerste gezicht”, zegt Paul, die een paar maanden geleden slachtoffer werd van het Sabena-faillissement en met zijn vrouw op zoek ging naar een ruimte waar zij haar yogalessen kon geven. Het huis heeft wel wat en Paul heeft zich voorgenomen het verder in de geest van de vorige eigenaar uit te bouwen.

De kamers zijn eenvoudig, zitten onder het dak en hebben een houten vloer. De witte muren zijn nagenoeg niet bezet. In de hoek staat een opklapbed, de houten bedden zijn simpel maar degelijk. Onder het dakvenster staat een klein tafeltje met twee rieten stoelen. Er is ook een kleine lavabo met spiegel, maar voor het toilet en de douche moeten de gasten naar een klein, gemeenschappelijk vertrek vlakbij, op dezelfde verdieping.

Het ontbijt wordt op de eerste verdieping geserveerd en bestaat uit yoghurt, kaas, diverse broodsoorten en koffie of thee. Desgevraagd kan het zelfs op de kamer, want eigenlijk zit men letterlijk in de leefkamer van de familie, met een peuter in een box, en we weten uit ervaring dat niet elke gast dat kan waarderen. ’s Zomers stelt het probleem zich niet zo, dan schuiven de gasten natuurlijk aan de tafel op het binnenterras aan. De gastvrouw zelf vindt bezoekers met kinderen juist wel een zegen, en in iedere kamer kan dan ook probleemloos een bed worden bijgezet .

Huize Van de Putte-Brosens telt twee kamers waarvoor 35 euro (één persoon), 55 euro (twee personen) of 75 euro (drie gasten) wordt gevraagd, telkens inclusief ontbijt.

Van de Putte, Verschansingsstraat 55, 2000 Antwerpen, 03 248 09 13, www.bedandbreakfast.webb.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content