Ligging IN DE HASSELTSE BINNENSTAD

sfeer HEDENDAAGSe INRICHTING MET OUDE ACCENTEN

reistijd EEN UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijS / KWALITEIT CORRECT

Vandaag beleven we twee premières : we logeren voor het eerst in de Hasseltse binnenstad, tegenwoordig naar eigen bewering de hoofdstad van de smaak, en we worden er door twee gastvrouwen ontvangen. De naam van het achterafstraatje, Hemelrijk, laat alvast het allerbeste vermoeden. Een half jaar geleden sloegen Ann en Liesbeth, samen zeven keer moeder, er de handen ineen. Ann, die met haar gezin langszij woont, wilde een grotere tuin, maar dat kon alleen als zij en haar man het naburige huis erbij namen. Dat extra huis was natuurlijk welkom, maar ook een beetje een vraagteken : Ann wilde er graag een B&B starten, maar besefte tegelijkertijd dat ze er niet de slaaf van wilde zijn. Alleen aan de slag gaan was geen optie, en omdat ze haar boezemvriendin Liesbeth al zo lang kende, lag de oplossing voor de hand : zouden ze niet elk om de andere dag, en elk om het andere weekend de gasten pamperen ? En zo geschiedde.

Het huis uit het begin van de vorige eeuw werd grondig gerestaureerd en er ontstonden zeven kamers, die alle de namen van halfedelstenen meekregen die naar de sfeer binnenin verwijzen. Zelf logeren we in Aventurijn, waar de naakte plankenvloer zo zachtjes contrasteert met de muren. De badkamer met douche en het toilet werden gescheiden, er is een flatscreen, airco en wifi. En boven alles heerst er rust en vrede.

Beneden bevindt zich een grote leefruimte die naadloos overloopt in de eetruimte waar het ontbijt wordt geserveerd. Alles is in zachte tinten van bruin, beige of taupe gezet, met veel hout en bloemen her en der. Het oogt allemaal nog een beetje nieuw maar dat is logisch. Omdat het toch wel om een serieus project ging en de centen schaars werden, zochten de vriendinnen naar een leuk alternatief voor de decoratie : ze kozen voor schilderijtjes die door Hasseltse dames met artistieke ambities naar het werk van de schilder Adriaan Coorte werden geborsteld. Die sieren nu de benedenverdieping, die uitkijkt over de tuin die aan de basis lag van het charmante initiatief.

’s Morgens komt er een superontbijt op tafel dat getuigt van de inventiviteit en de passie van het duo. Om maar te zeggen dat die omschrijving van Hasselt als de hoofdstad van de smaak niet eens zover gezocht is.

TIP

De Smaakroute, langs adressen waar culinaire genoegens en mode hoogtij vieren.

Het Hemelhuys telt vijf kamers die tegen 85 en 95 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten.

Het Hemelhuys, Hemelrijk 15, 3500 Hasselt, 011 35 13 75, www.hemelhuys.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content