Wolwedans Dunes Lodge I Namib Naukluft I Namibië Namibië is een van Afrika’s meest magische landen. In de woestijnlodge van Wolwedans is de aarde perfect, vol zon, gloed en kleuren.

Niets : wat is het niets ? Woestijn, het meest magische landschap op aarde, is het niets. Oneindig groot heeft Namibië met de Namib en Kalahari twee fascinerende woestijnen. Voorbij het hek van de NamibRand Nature Reserve rijd je met 185.000 hectare het grootste particuliere natuurgebied binnen (Zie ook ‘Luxebeest in Namibië”, p. 38). Het is de meest exclusieve bestemming in Namibië. Een oud veeteeltgebied is geconserveerd tot de Wolwedans Collection met vijf verschillende formules (van eenvoudig duinenkamp tot gesofistikeerde bergsuite).

Op een duin van enkele kilometers ligt Wolwedans Dunes Lodge met een panorama in alle richtingen : oranje aarde, inselbergs, eindeloos golvend zand, paarse rotsen en in die schitterende hel een complex met canvas, luxechalets met terras, lounge, eetruimte en opmerkelijk genoeg naast een zwembad ook een rijke wijnkelder. Houten paadjes leiden naar de tenten op platforms. Eenzaam in het wild, met zicht vanaf het terras of vanuit het bed met heerlijk linnen. Interieurs zijn sober en toch gestileerd : Afrikaans design, nog versterkt als een oryx met zwart-witmasker over een heuvel stapt. Geen antiloop is beter bestand tegen het harde woestijnleven. Ook op het theeterras geniet je het volmaakte decor van de woestijn, wuivende grassen, een veelheid aan kleuren die vergaan met de dag, de gloed van zon en zand. Wat een intens natuurschoon.

De lodge is een grandioze plek om te luieren, met een boek of aan het zwembad in de onmetelijke zandzee. Tussen ochtend en avond staan ook safari’s (met picknick) op het programma : om planten te bestuderen, dieren van olifantsmuis tot aardwolf te spotten, of om op een duintop met een gin-tonic een sundowner te houden. Springbokken en endemische bergzebra’s, struisvogels en de gemsbok onder een acacia, ze leveren iedere dag strijd om te overleven. En wij, wij koesteren de luxe van deze even geïsoleerde als fabelachtige lodge. Haar naam ? “Luipaard is tier. Die is gevlekt, zoals de hyena en die heet tierwolf. De lodge is naar hen genoemd : ga niet, want daar dansen de wolven”, zegt de gidse. Maar we gaan wel, we willen zelfs blijven : op het terras is de leegte volmaakt, terwijl Namaqua zandhoenders voorbijvliegen. Aan de hemel staan het Zuiderkruis, Mars, Mercurius, sterrenbeeld Schorpioen en Sirius, Venus en Jupiter. Het niets ? Zelden is een aards paradijs zo voldaan geweest.

samengevat 8Design 8 Authentiek 8 Rustig 8 Romantisch8 Zwembad 8 Restaurant Wellness Celebrity Spotting Trendy 8 Kindvriendelijk

Tekst en foto’s Mark Gielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content