Een royaal gebruik van poeder, de terugkeer van kleur, glansaccenten, superkorte pony’s of barokke vlechten: het zijn enkele van de opvallende haar- en make-uptrends die tijdens de defilés voor wintermode 2000 getoond werden. Visagist Rudi Cremers interpreteerde en vertaalde deze gegevens. Vier beklijvende portretten zijn het resultaat.

Foto 1

BAROK

Vertrekkend van een blanke basis, komt op de wangen Eye-Lip-Cheeck Color (bruin) van Rossellini’s lijn Manifesto. Daarna wordt het gezicht overdadig gepoederd (tot in het haar) met een ivoorkleurig poeder van Lancôme. Op de oogleden: Eye Gloss van Rochas en op de lippen een mix van roze en rode lippenstiften van Lancôme. De belijning van de lippen is net-niet-correct.

(Fluwelen jas en ceremoniehemd van D&G)

Foto 2

RESOLUUT MODERN

Rudi Cremers is al jaren de visagist voor de defilés van Ann Demeulemeester. Hij creëert daarbij duidelijk herkenbare make-ups en kapsels: dit zou er één van kunnen zijn. Op een transparante basis komt een weinig poeder. De wenkbrauwen worden aangezet met wenkbrauwpoeder van Guerlain. Als basis voor de oogleden: Couleur Glacée (Brun, n°5), een fluwelige crème van Lancôme, verder afgewerkt met de metaalgrijze tint uit Ombre Trio (Les Incertains Violette) van Lancôme. Op de bovenwimpers zwart potlood en voorts nog zwarte mascara van Lancôme. De blush is van Chanel: Joues Contrastes n°81 (Sphère). Op de lippen: beigebruine lippenstift van Helena Rubinstein.

(Hemd van College)

foto 3

ONCONVENTIONEEL KLEUR

Op een transparante basis komt een weinig poeder. Hoog op de wangen tot net onder het oog en tot in de buitenooghoek wordt kleur aangebracht: Pommette van Lancôme (016, Fuchsia), afgewerkt met de fuchsia tint uit Ombre Trio (Les Incertains Fuchsia) van Lancôme. Op de bovenste wimpers komt de roze eyeliner (n°6, Eyeliner Extrême) van Givenchy. De lipgloss is een mix van een kleurloze gloss en Nordic Purple van Estée Lauder.

(Hemd van College)

FOTO 4

GLANSACCENTEN

Basis: transparant met de Minute Makeup (ivoorkleurig) van Estée Lauder, afgewerkt met een weinig poeder. Op de wangen komt Poudre Blanc Neige (020 Originale) van Lancôme. Op het voorhoofd tot tegen de haargrens: Stick Reflet d’Aura (n°819) en daarbovenop MascaraStrass van Rochas. Op de wimpers: MascaraStrass van Rochas. Op de lippen een mix van Chanel (n°86) en Lancôme (n°248).

(Hemd met afneembare kraag van Scapa)

Productie Trui Moerkerke / Foto’s Raf Coolen / Haar en make-up Rudi Cremers met Jean-Louis David / Styling Olivier Rizzo / Modellen Anke bij Models Office en Magalie bij Steff

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content