Keuken : 7 i Decor : 7,5 i Comfort : 7 i Service : 5,5 i Prijs/kwaliteit : 6,5

Een trouwe tipgever wist ons te melden dat er eindelijk weer nieuws was van het Kortrijkse resto-front. Voor de hit van Kortrijk gaan de stedelingen tegenwoordig de stad uit, de velden in. Daar, in the middle of nowhere, verbouwde Katrien Masselis een oud en verpauperd fiets- en wandelcafé tot een hedendaags, knus grillrestaurant. Katrien komt uit de horeca en weet van wanten. Inrichten is haar hobby. Voor De Geit koos zij een elegant landelijk kleedje in typische Flamantkleuren zoals olijfgroen en molgrijs. Gezeten in rotanmeubilair kijkt men aan tegen het dakgebinte. Het geheel is sfeervol verlicht. Kortom : De Geit heeft alles in huis om te ontspannen.

David Selen werd aangenomen als chef-kok. Hij werkte onder meer zeven jaar in ’t Convent in Reninge. David bereidt, op het brood na, alles zelf in huis. In De Geit speelt men op zeker : het repertoire gerechten op de spijskaart bestaat hoofdzakelijk uit Vlaamse klassiekers in moderne verpakking. Bij betaling van een supplement van 8 euro is het mogelijk om de gerechten te vervolmaken met een portie truffels of kaviaar. Om het makkelijk te maken, is er bij ieder gerecht een passende wijnsuggestie vermeld. Onderaan de spijskaart staat dat er geen voorgerecht wordt geserveerd zonder hoofdgerecht : dat vonden wij minder klantvriendelijk en weinig actueel. Ook niet sympathiek was het meisje dat wegliep toen wij als eerste klanten binnenkwamen. Zij begon brood te snijden, terwijl zij ons had moeten verwelkomen en onze jassen had moeten nemen. Zij bediende ons bovendien snibbig en na betaling van 115 euro keek zij bij het verlaten van de zaak ostentatief de andere kant op. Gul in het onthalen was zij niet !

Wij kozen carpaccio van rauwe tarbot met kaviaar- en basilicumcrème en een (te) zoete sorbet van tomaat (18 euro), en carpaccio van rauw rund met vinaigrette met aceto balsamico en schilfers ganzenlever (11 euro). Hoofdgerechten waren : krokant gebakken kalfszwezerik met tagliatelle en een rijke dragonsaus (25 euro) en ossenhaas met eersteklas bearnaisesaus en goede frieten, met versgebakken repasse (21 euro). Alle geproefde gerechten waren verzorgd en hadden smaak. Het glas werd gevuld met een Zuid-Afrikaanse Porcupine Ridge Syrah, die was gemaakt om tot de laatste slok te behagen (25 euro). Om af te sluiten was er lekker speculaasijs met harde megamacarons opgevuld met crème brûlée (9 euro). Die onrijpe aardbei als garnituur was onnodig.

De Geit wordt op weekdagen vooral bezocht door zakenlieden. In de weekends stromen burgers en buitenlui toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content