Ligging IN EEN VILLAWIJK VAN DE BRUGSE RAND

sfeer LANDELIJK CHIC

reistijd EEN UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijs / kwaliteit CORRECT VOOR HET GEBODENE

In de huidige wildgroei van B&B’s wil de kwaliteit nogal eens variëren. Maar af en toe is er een exemplaar dat er met kop en schouders boven uitsteekt, gegroeid uit liefde voor een uitzonderlijke plek en een warm gevoel voor de medemens. In een Brugse randgemeente getuigt ’t Wit Huys van die mentaliteit, die almaar zeldzamer wordt. Klaas en Katrien zijn lang op zoek geweest naar wat meer ruimte voor de beroepsbezigheden van de vrouw des huizes. Die zoektocht leidde hen langs 42 adressen en eindigde bij een relais de chasse uit 1820, waarvan de grote tuin grenst aan het stedelijk kerkhof. Die combinatie levert niets lugubers op, maar zorgt voor een mengsel van rust en sereniteit tussen zeer hoge beuken en enthousiast bloeiende magnolia’s.

Klaas spreekt over een positieve energetische uitstraling van de plek, en we zijn geneigd hem daarin te volgen. Het huis was ooit het toevluchtsoord van de orde van Sainte Marie d’Ursule, die in de postrevolutionaire tijd uit Frankrijk verdreven was. Later kwam het in privéhanden, en het had vier jaar zo goed als leeggestaan toen het koppel het ontdekte. Dat het verval was ingezet, kon de pret niet drukken, en Katrien en Klaas zetten hun schouders onder het restauratieproject, dat handenvol geld kostte. Ook de tuin gaven ze zijn vroegere allure terug.

De drie gastenkamers liggen op de eerste verdieping, waar we de romantische kamer betrekken : een witte houten vloer en zachtgrijze muren, strak chic, volgens de gastvrouw. Voeg daar een buitengewoon comfortabel bed aan toe en een zalige badkamer met ligbad. Op de benedenverdieping is er een ruime zitplaats met open haard, bloemen en een bibliotheek, met daarachter een indrukwekkende, ronde muziekkamer met zwierige luchter waar gasten in alle rust kunnen werken.

Maar boven alles bloeien er gastvrijheid en warmte. Het paar heeft zich op spontane en hartelijke manier op de nieuwe uitdaging geworpen, en weet de bezoekers op een unieke wijze te verwennen. Het ontbijt met verse aardbeien, heerlijke broodjes, kaas en charcuterie wordt begeleid door een streepje klassieke muziek en maakt van dit verblijf een absolute topper. Een voorbeeld in een branche waarin de afgeleverde kwaliteit niet altijd op niveau is.

’t Wit Huys telt drie kamers die tegen 150 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten.

’t Wit Huys, Kleine Kerkhofstraat 133, 8310 Brugge-Assebroek, 050 345 579, www.withuys.eu.

TIP

Met de paarden-koets vanaf

’t Wit Huys naar het

stadscentrum.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content