Het wellnessgebeuren zit in de lift : schoonheidsinstituten schieten als paddenstoelen uit de grond, innoverende technieken verdringen zich en de keuze wordt steeds ruimer. Wij maakten een selectie uit het aanbod van grote merken of eenmansprojecten, nieuwe adresjes of gerenommeerde namen.

Prolijn van Clarins

Clarins herdenkt zijn roots als instituutmerk met de nieuwe Prolijn, een professioneel gamma dat in zes gelaatsverzorgingen wordt gebruikt. Veertig instituten in België en Luxemburg werden geselecteerd op professionaliteit en gedrevenheid. Ze moeten de opgelegde procedure strikt volgen en voldoen aan een reeks strenge voorwaarden : het merk heeft zijn eigen cabines, storende elementen als een babbel tijdens de massage en een telefoon worden geweerd, de klant mag nooit alleen gelaten worden (zo kregen we tijdens het masker een handmassage) en de Cla-rinsprocedure dient strikt gevolgd te worden. Een intakegesprek en manueel onderzoek stellen de huidconditie vast, waarop de behandeling wordt gebaseerd. Basis van elke behandeling zijn de manuele lymfedrainagetechnieken om te ontgiften, vocht af te voeren en te ontspannen. (SA)

Info Bubbe : 02 385 02 80.

Lichaam in vorm

Bénédicte Baelde is zowel kinesitherapeute, schoonheidsspecialiste als voedingsconsulente, en dat is meteen de troef van Bodystyle, haar pas vernieuwde schoonheidssalon in Gent. “Wij bieden een totaalconcept : lichaamsverzorging én voedingsadvies”, vertelt Baelde. Voor de verzorgingsproducten kiest ze resoluut voor Thalgo en Ella Baché. Thalgo wordt vooral in kuuroorden gebruikt en heeft als hoofdcomponent algen. Ella Baché is specifieker gericht op gelaatsverzorging en bestaat voornamelijk uit geuren- en bloemenessences. Het instituut biedt naast verscheidene afslank- en relaxatiekuren ook speciale dag- en halvedagformules voor groepen tot zes personen. (MV)

Bodystyle, Parklaan 111, 9000 Gent, 09 222 62 10.

Enkel op afspraak.

Hydratatie troef

Decléor doet zijn reputatie bij drogere huidtypes opnieuw eer aan met Hydra Floral, een gamma met smeltende texturen dat is uitgerust met de gelauwerde aquaporinetechnologie (Nobelprijs chemie 2003), die vochtvoorziening en -circulatie optimaliseert, en met een antivervuilingscomplex en verzachtende oranjebloesem-essence. Afhankelijk van de behoeften (ontspanning, basis- of meer specifieke verzorging voor een veeleisende huid) start elke behandeling met een rugmassage om u volledig ontspannen aan de grondige reiniging te onderwerpen, die in verschillende fasen (ontschminking, reiniging, gommage en warme compressen) verloopt. Typisch voor Decléor is het duoconcept, waarin een aromessence (essen-tiële oliën aangepast aan het huidtype) als booster gecombineerd wordt met een verzorgende crème. Die aromessence wordt in de huid gedrukt (zachtjes), getokkeld en gemasseerd. Tijdens het masker (afhankelijk van de formule) dat daarop volgt, worden armen en handen gemasseerd. Warme kompressen brengen je zachtjes weer bij. Een verfrissende lotion, dag- en oogcrème sluiten deze verwennerij af. (SA)

Info Neolabo : 09 36451 10, www.neolabo.be.

Inheemse rituelen

De helende rituelen van de indianen leverden de inspiratie voor Aveda’s Inspiritülijn : een zuiverende verzorging met ceder, salie en vlotgras die ontspanning en innerlijke rust beoogt. Spek voor de bek van deze jonge moeder, die zich naar het Hasseltse Lavandou repte, een sfeervol adresje in het centrum waar Chantal en Cindy garant staan voor een vriendelijke, persoonlijke service. Je komt binnen in het winkelgedeelte, een trap naar beneden leidt je naar de twee cabines en op de eerste verdieping vind je het kapsalon. Bij een kopje Comforting Tea vul ik de vragenlijst in die mijn ayurvedisch type bepaalt en mijn mentale en fysieke conditie weergeeft. Op basis daarvan worden enkele geuren voorgesteld die in de behandeling gebruikt worden. Een stoelmassage en voetbad maken me klaar voor het grotere werk : een lichaamsscrub met zeezout en essentiële oliën, gevolgd door een massage met warme olie. Daar hoort ook de hoofdhuid bij, wat een brushing achteraf geen overbodige maar wel zo aangename luxe maakt. (SA)

Lavandou, Maagdendries 6, 3500 Hasselt, 011 42 49 89.

Wellness nieuwe stijl

De kinesitherapiepraktijk van Piet Bastin is in amper twee jaar tijd tot een heus health-, wellness- & beautycenter nieuwe stijl uitgegroeid, getuige het de-signinterieur waar warme kleuren, kunst en vlotte meisjes voor een moderne, ongedwongen sfeer zorgen. De benedenverdieping is voorbehouden voor figuurcorrectie (dieetbegeleiding, endermologie, power plate,…), boven zijn er ontspannende verzorgingen met Thalgo (thalassotherapie) en het Amerikaanse Dermalogica, die de gedreven Fioralba duidelijk in haar vingers heeft. Bodycentrum maakt er een erezaak van om de nieuwste dingen in huis te hebben en om regelmatig infosessies, demonstraties en promoties te organiseren voor hun publiek. (SA)

Bodycentrum, Brouwersstraat 5, 3000 Leuven, 016 22 07 95, www.bodycentrum.be.

Stilte op (Minne)zolder

Ergens in de historische stilte van Brugge zet de grondig geschoolde massage- en relaxatietherapeute Trees Dewever de deur (en haar hart) open voor wie “te veel in zijn hoofd leeft”. Dewever, die jarenlang op hoog niveau heeft meegedraaid in de cultuursector, is een therapeute van de goede soort : liever een klant minder die dag dan een klant niet genoeg tijd te kunnen geven. Ze neemt me een dik uur onder handen met een traditionele Thaise massage : een intense pas de deux van therapeut en klant. Dewever trekt en duwt met haar hele lijf alle stress en blokkades uit dat van mij. Zónder enerverende new-ageachtergrondmuziek, op zich al een verademing. Dewever geeft ook aromatherapeutische oliemassages, meditatiesessies en workshops. (GC)

Minnezolder, Brugge (exact adres bij afspraak), 050 61 28 30, 0474 406 128, www.treesdewever.be.

Ontspannen afslanken

Keiko is één van de zes instituten in België die een Styling Capsule in huis hebben, dé hype in Amerika. Het toestel levert in één klap kleuren-, infrarood-, warmte- en ozontherapie én vibratiemassage. Het ontgift, reinigt je huid, stimuleert gewichtsverlies, vermindert cellulitis, verzacht spierpijnen en reuma. Zonder dat je het ziet : je lijf ligt erin, je hoofd blijft er godzijdank buiten. Totale ontspanning gewaarborgd door ondergetekende, die het toestel één keer uitprobeerde : ik stond stijf van de stress, werd na tien minuten in de capsule wakker van mijn eigen gesnurk, en stond een dik half uur later zeer relaxt en happy weer buiten. (GS)

Keiko, Sint Adriaanveld 2, 3150 Haacht, 0495 46 04 04.

Zen

‘Relaxatie’ is het codewoord in Cityzen , het schoonheids- en wellnesscenter dat Marijntje Pieters vijf maanden geleden in hartje Kortrijk opende. Pieters staat bijna twintig jaar in de beautysector en geeft zelf trainingen in Yon-ka, de natuurlijke verzorgingsproducten die ze ook in haar instituut gebruikt. Blikvanger in Cityzen is de Vichy-Shower, een ligdouche met zeven sproeikoppen die op de verscheidene chakra’s in het lichaam gericht worden. De behandeling heeft niet enkel een relaxerende functie, ze bevordert ook de bloeddoorstroming. (MV)

Cityzen, Roeland Saverystraat 6, 8500 Kortrijk, 056 25 97 85, www.cityzenkortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content