Ierland is de ideale vakantiebestemming voor waterratten, golfers of wie actief op zoek is naar rust.

Samenstelling Ellen de Wolf

Wandelroute

De Causeway Coast Way is een adembenemende wandelroute, met panoramisch uitzicht over glorieuze zandstranden, dramatische klippen en rotsen in de zee. De wandeling begint in het pittoreske Portstewart en eindigt in Ballycastle. Onderweg kom je onder meer de Giant’s Causeway tegen, de eerste plek in Ierland die op de Unesco Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Volgens de legende maakte de reus Finn McCool een pad van steen door zee naar Schotland om daar met een andere reus te vechten. Wetenschappers menen dat de 40.000 basaltzuilen zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting.

Info : +44 (0)28 708 23 33 en www.waymarkedways.com

Tee time

Met meer dan 300 clubs en 400 golfbanen is Ierland de ideale vakantiebestemming voor golfliefhebbers. De meeste banen zijn bovendien gekoppeld aan luxueuze kastelen en hotels. Voor wie zijn budget liever in de gaten houdt, zijn er ook tal van landelijke guesthouses (www.bandbireland.com) die kamer en ontbijt aanbieden. Tijdig reserveren is aangeraden. Dat geldt trouwens ook voor een plaatsje op de golfbaan. Via www.golf-booker.com, het belangrijkste Europese online reservatiesysteem, verzeker je je afslagtijden op de baan.

Extra tip

Ontdek Ierlands minder bekende golfbanen, waar je in alle rust geniet van je sport, tegen zeer betaalbare green fees. Aanraders zijn de Ardglass Golf Club (www.ardglassgolfclub.com) in Down, Carton House (www.cartonhouse.com) in Kildare en Old Head (www.oldhead.com) in Kinsale.

Watersport

De zon hoeft niet te schijnen voor een doorgewinterd surfer, als de golven maar hoog genoeg zijn. Dat laatste is alvast geen probleem in surfparadijs Ierland. Vooral aan de westkust komen vanuit de Atlantische Oceaan hoge golven aangerold die een uitdaging vormen voor iedere geoefende surfer. De hoofdstad voor Ierse surfers ligt in Bundoran, in het graafschap Donegal, vanwege zijn spectaculaire golven. Beginners trekken beter naar de zuidkust, in Tramore, waar de zee minder woelig is en je lessen kunt volgen in de grootste surfschool (www.oceanics.ie) van het land. In Brandon Bay, graafschap Kerry, kun je niet alleen surfen maar ook dolfijnen en walvissen observeren. Tijdens het observatieseizoen, van oktober tot april, worden er excursies georganiseerd. Een overzicht van de organisaties vind je op de website van de Ierse Irish Whale and Dolphin Group (www.iwdg.ie).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content