VOOR RUSTZOEKERS

Praça do Comércio. © Ellen De Wolf

Op rust staat geen prijs. Van verlaten stranden tot luxeresorts : Portugal biedt ontspannende vakanties voor ieder budget.

Luie zetel

Op wandelafstand van het Praça do Comércio, in het centrum van Lissabon maar weg van de toeristische drukte, ligt de Cais do Sodre. Het pleintje aan de dokken werd enkele jaren geleden voorzien van kleurrijke ziteilanden met boompjes en biedt uitzicht over de Taag en de indrukwekkende Vasco da Gamabrug. Portugezen komen hier vissen of tijdens de middag hun boterhammetjes opeten, toeristen vertrekken er voor een wandel- of fietstocht van acht kilometer langs het water naar de Toren van Belém. Rustig genieten van het prachtige uitzicht kan natuurlijk ook.

Luxeoorden

Wie graag in luxe vertoeft, kan in Portugal kiezen uit een waaier aan mogelijkheden. In de Algarve opende onlangs een nieuw vijfsterrenluxeresort de deuren. Het Cascade Resort (www.cascade-resort.com) onderscheidt zich door zijn unieke locatie ‘in de punt van Europa’, op slechts vijf minuten van Lagos. Het resort is uitgerust met een winkeldorp, een exclusieve sportschool onder leiding van de sporticonen Stefan Edberg en Sven-Göran Eriksson en verschillende privéresidenties voor families of groepen. In het centrum van het land biedt het Montebelo Aguieira (www.montebeloaguieira.pt) onderdak aan liefhebbers van luxe. Het domein ligt aan een meer en heeft een eigen haven, spa en golfbaan. Tijdens de zomermaanden zijn er speciale, verrassend betaalbare formules voor gezinnen. Wie een bezoek brengt aan de hoofdstad kan uitrusten in het Lapa Palace (www.lapapalace.com), gelegen op een van de heuvels van Lissabon, met een schitterend uitzicht over de stad en de Taag. Het klassieke landhuis is ingericht in traditioneel Portugese stijl en is een van de meest prestigieuze hotels van de streek.

Top vijf

De mooiste stranden van de Algarve.

1. Barriga : prachtig rotsstrand enkel te bereiken via een onverharde weg.

2. Praia de Odeceixe : beschut strand in een beschermd natuurgebied aan de westkust van Portugal.

3. Ilha de Tavira : uitgestrekte en buiten het seizoen verlaten stranden op een eiland. Enkel te bereiken per ferry.

4. Baai van Lagos : zonnebaden in gezelschap van goudkleurige rotsen. Vooral de stranden van Dona Ana zijn beroemd.

5. Praia do Ancão : mondaine zandstrook tussen Quinta do Lago en Vale de Lobo, twee van de beste hotels in de Algarve.

Samenstelling Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content