VOOR KINDEREN (EN HUN OUDERS)

Teleférico. © Antonio Sacchetti

Reis door de tijd : van de dinosauriërs in Naturtejo tot de stad van de toekomst in Lissabon. De trein brengt je wel.

Samenstelling Ellen de Wolf

www.portaldasnacoes.pt

In 1998 vond in het Parque das Nações (metro : Oriente), ten oosten van Lissabon, de wereldtentoonstelling plaats. Vandaag heeft het uitgestrekte park heel wat troeven in handen voor kinderen. Zo is er een modern winkelcentrum voor je koopverslaafde tienerdochters en een indrukwekkend Oceanarium en Wetenschapsmuseum voor kinderen. Het gebied is ingericht als voetgangerszone, met water en groene parken in de hoofdrol. Vanaf de Torre Vasco da Gama heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Maak ook zeker een ritje met de teleférico, een kilometerslange kabelbaan die de expositie verbindt met de andere kant van het park.

Tuut tuut !

Elke zaterdag tot 9 oktober kan je in de Dourovallei een ritje maken met een historische stoomtrein. De trein vertrekt in het station van Régua en maakt een lus langs Pinhão en Tua. Onderweg kan je uitstappen voor een bezoek aan de omgeving. Opgelet, er zijn maar drie ritten per dag, allemaal in de namiddag. Op de trein zorgen lokale zangers en muzikanten voor de randanimatie. Volwassenen krijgen een gratis glaasje porto aangeboden. Tijdig reserveren is de boodschap, want er zijn maar 250 plaatsen beschikbaar.

Een retourticket kost 43 euro voor volwassenen, kinderen betalen 21,5 euro. Info : +351 21 854 52 12 en www.cp.pt.

Jurassic Park

Dinosauriërs palmen de komende maanden het Geopark Naturtejo in. De reizende tentoonstelling DinoExpo is de grootste ter wereld en telt meer dan dertig replica’s van dinosauriërs op ware grootte. De blikvanger is een Sauropoda Camarasaurus van meer dan zeventien meter lang en negen meter hoog. Daarnaast vind je er ook replica’s van vraatzuchtige theropoden, vliegende reptielen, schedels, eieren, embryo’s en de wereldpremière van het skelet van een echte dinosauriër uit Noord-Amerika. Het Portugese luik van de tentoonstelling toont ook fossielen uit het Geopark, maar liefst 250 miljoen jaar ouder dan de eerste dinosauriër. Ook de Portugese spoorwegen zijn betrokken bij dit project : de ‘dinosaurustrein’ brengt bezoekers op een comfortabele en ecologische manier van en naar de expo.

DinoExpo loopt nog tot 30 oktober. Een ticket kost 6 euro voor volwassen en 4,5 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Info : + 351 272 320 176 en www.dinoexpo.com.pt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content