Categorie Grand-Café

Keuken 7 Decor 7,5

Comfort 7 Service 6,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Horecaondernemers kiezen niet meer voor Antwerpen-stad maar geven er de voorkeur aan om de randgemeenten met nieuwe producten te bestormen. In Kontich opende vorig jaar het grand café Condacum met maar liefst honderdtwintig plaatsen. In januari jongstleden was het de beurt aan Ekeren, waar dezelfde groep (Le Cinq) Het District plantte. Ook hier gaat het om een ruim bemeten grand café, met wijnbar, oranjerie en zomerterras. Dit keer werd een winkel van bloemen en planten met achterliggende serres radicaal aangepakt. In de vroegere winkel en woning kwam een stalen keuken. Onder de ijzeren spanten en het glas van de serre verscheen een gerieflijk grand café. Je kunt er hoog of laag zitten, de verlichting is geraffineerd en het in het zwart gekleed personeel is vlot : alle elementen zijn aanwezig om modern te tafelen. Alleen de toiletten, waar de twee geslachten elkaar via de gemeenschappelijke spiegel in de gaten kunnen houden, bieden te weinig privacy.

Het concept is bedacht om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Daarom is Het District dagelijks non-stop open : vanaf 11 uur ben je welkom om een koffie te drinken en de krant te lezen, van 12 tot 14.30 uur serveert men voor 21,50 euro een tweegangenlunch, tot 18 uur is er een beknopte middagkaart en ’s avonds komt de uitgebreide spijskaart boven en serveert men een driegangenmenu met keuze voor 29,75 euro. De wijnkaart is breed en transparant. Bij de dure wijnen werd de coëfficiënt naar beneden gehaald.

Wij kwamen veertien dagen na de opening en moesten even zoeken naar de ingang. Het personeel moest nog wennen maar dat is normaal. Er waren twee voorgerechten : kort gebakken scampi’s in een mooi bord met salsa verde van basilicum en koriander en een fris slaatje van witloof en granny smith (13,95 euro), en vitello tonnato van plakjes kalfsvlees op tonijnmayo met raketsla en een streepje paprikacoulis (13,95 euro). Het glas werd gevuld met een Le Cecche, Langhe, Rosso 2006 uit Piëmont, gemaakt door de Belgische dokter Jan De Bruyne. Deze mondvullende rode met diepgang gaf zich helemaal, voor slechts 26,25 euro.

Als hoofdgerechten volgden schartong, onder een smakelijke tapenade van olijven en Oud-Bruggekaas, met geplette aardappel en het krokante groen van broccoli, lab- en prinsessenbonen (21,50 euro) en een groot stuk kabeljauw met vel en glazig, wat uitgedroogd vlees, opgediend met in smaak dominerende brandade van gerookte makreel, gestoofde prei en peterseliesaus (22,50 euro).

Wij sloten af met een verzorgd nagerecht : tiramisu met amarena-kersen en fris abrikoosijs met kletskop (9,50 euro).

HET DISTRICT

Veltwijcklaan 48

2180 Ekeren.

03 542 35 55

www.hetdistrict.be

Alle dagen open

vanaf 11 u.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content