Van folkloristische festivals tot paardenraces, het culturele leven staat in het teken van feest.

Festivalitis

Omdat de Ieren graag vieren, is de festivalagenda ook tijdens de zomermaanden goed gevuld.

Het Waterford Spraoi Festival (30 juli tot 1 augustus) dompelt het charmante stadje Waterford om tot een kleurrijk en levendig straattoneel. De combinatie van muziek, toneel en kinderactiviteiten maakt dit gratis festival geschikt voor het hele gezin.

Info : www.spraoi.com

Proef van de overheerlijke, versbereide hapjes en geniet van de livemuziek tijdens het Belfast Taste & Music Festival (5 tot 8 augustus) in de botanische tuinen van de stad. Er worden ook kook- en cocktaildemonstraties georganiseerd.

Info : www.belfasttasteandmusicfest.com

Op het programma van het Kilkenny Arts Festival (6 tot 15 augustus), in het zuiden van Ierland, staan dans- en muziekvoorstellingen, lezingen, expo’s en animatie op kindermaat. Het festival is erg gerenommeerd, tijdig reserveren is dus aangeraden.

Info : www.kilkennyarts.ie

De Puck Fair (10 tot 12 augustus) in Killorgin is maar liefst 400 jaar oud. Op de eerste dag van het festival wordt traditioneel een geit tot koning gekroond. Daarnaast zijn er ook ‘gewone’ evenementen als openluchtconcerten, straatvermaak en vuurwerk.

Info : www.puckfair.ie Cultuurpas

De virtuele thuishaven van al wat van ver of heel dichtbij te maken heeft met cultuur in Ierland. Download zeker de gratis kortingspas en geniet van opmerkelijke voordelen in meer dan negentig culturele instellingen, musea en erfgoedattracties over het hele land. Info : www.cultureheritageireland.com

Agenda

8 tot 11 juli

De zesde editie van Oxegen, het populairste muziekfestival in Ierland, belooft een topper te worden. Op de affiche staan grote namen als Florence and the machine, Jay-Z, Black Eyed Peas en John Mayer.

Info : 2010. oxegen.ie.

Tot 25 juli

De expo Taking Stocks : Acquisitions 2000 – 2010 verzamelt de belangrijkste werken die de National Gallery of Ireland het afgelopen decennium wist te verzamelen. De collectie bevat werken van onder andere Renoir, Van Gogh en Guercino. Inkom is gratis.

Info : www.nationalgallery.ie

26 juli tot 1 augustus

De Galway Races zijn veel meer dan een paardensport-evenement. Duizenden toeschouwers trekken ieder jaar naar Ballybrit om te wedden, de prijs voor ‘best geklede dame’ te winnen of te genieten van de sfeer.

Info : www.galwayraces.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content