voor CULTUURFANATEN

Installatie van Jacob Hashimoto in het Romeinse Macro Museum. © GF

Maak een vaste afspraak met Puccini, Da Vinci en Versace. Maar vergeet ook zeker de verborgen parels van Italië niet.

Moda Milano

Fashionista’s trekken in Milaan naar de Quadrilatero d’Oro, de gouden vierkante kilometer, gelegen tussen de Via Montenapoleone, de Via della Spiga en de Via Sant’ Andrea. Tijdens de zomermaanden kun je er, net als bij ons, genieten van fikse kortingen. Echte koopjes doe je echter bij een van de vele outletwinkels in en rond de stad. De bekendste is 10 Corso Como, Via Tazzoli 3, op wandelafstand van de originele concept store. Behalve vorige collecties van bekende designers, vind je er ook unieke vintage stukken. Voor een volledig overzicht van de Milanese outletwinkels, loop je het best even het bureau van toerisme binnen.

10 Corso Como is open van woensdag tot zondag, van 11 tot 19uur.

Info : +39 022 901 51 30 en

www.10corsocomo.com

Top 3

Drie (minder bekende) Italiaanse parels, erkend door het Unesco Werelderfgoed.

1. ’s Werelds grootste verzameling prehistorische rotstekeningen vind je in de vallei Valcamonica, in het oosten van Lombardije. De belangrijkste

sites zijn het nationale park Naquane en Paspardo.

2. Het historische centrum van San Gimignano, op 50 km van Firenze, was een belangrijke rust- plaats voor pelgrims die via de Via Francigena van en naar Rome reisden. Opvallend zijn de 14 over- blijvende torenhuizen in de stad.

3. Caserta, in de zuidelijke provincie Campina,

is de thuishaven van een monumentaal

achttiende-eeuws paleis en park, gebouwd in

opdracht van de Spaanse koning Karel III,

naar het model van het paleis van Versailles.

Agenda

16 juli tot 22 augustus

Het Toscaanse dorp Torre del Lago eert iedere zomer de onsterfelijke melodieën van de Italiaanse componist Giacomo Puccini. De concertenreeks, met als hoofdact Renée Fleming, vindt plaats in een adembenemend open-luchttheater aan het meer, op wandelafstand van de Villa Mausoleum waar Puccini woonde en werkte.

Info : www.puccinifestival.it

Tot 22 augustus

Hedendaagse Italiaanse kunst staat centraal in het vernieuwde Macro Museum in Rome. De hal van het museum bevat een indrukwekkende installatie van Jacob Hashimoto. In de nieuwe vleugel vind je werk van onder meer Mario Schifano en Piero Pizzi Cannella.

Info :

www.macro.roma.museum

Tot 29 augustus

Het openluchtfestival Cinema Isle strijkt iedere zomer neer op de Isola Tiberina, een eiland in de Tiber. Het programma varieert van retrospectieven tot Hollywood- blockbusters. Muziek, dans, mode en culinaire demonstraties zorgen voor de animo.

Info : www.isoladelcinema.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content