Vogelnestje

© Diane Hendrikx

Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar dan wel in een eigen interpretatie. Deze week: Karel Van Oyen van restaurant Vinto in Kruishoutem.

De chef

Sommelier Pieter Fraeyman en kok Karel Van Oyen kwamen elkaar tegen bij Hertog Jan, waar ze drie jaar werkten. Pieter volgde drankenkennis aan Ter Groene Poorte, Karel studeerde aan de beroepsschool Spermalie en deed een extra jaar in Ter Duinen. De twee vrienden namen een oud cafeetje over en richtten de zaak in tot een modern en verfijnd restaurant.

Vinto: Hoogstraat 7, 9770 Kruishoutem, 09 222 95 35, vin-to.be

Vogelnestje

DE WIJN

Clos de Centeilles ‘Petit Clos’ 2011, Minervois Frankrijk, 10 euro bij wijnhandelaar.

Assemblage van mourv├Ędre, syrah en grenache, kracht gebundeld met finesse en tannines die mooi versmelten met het vogelnestje en de fruitigheid van de tomatensaus.

start2Taste.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content