VLOEIBAAR GOUD

© ILLUSTRATIES ELLEN VAN ENGELEN

NU DE CONSUMENT STEEDS MEER AANDACHT HEEFT VOOR NATUURLIJKE PRODUCTEN, AUTHENTICITEIT EN EXOTISCHE SCHOONHEIDSRITUELEN, HOEFT DE OPKOMST VAN HAAROLIËN NIET TE VERBAZEN. WE HERONTDEKKEN DE VEELZIJDIGHEID VAN DIT VLOEIBAAR GOUD.

Het gebruik van olie voor haar en huid is niet nieuw, maar kreeg een exotisch jasje aangetrokken dat onze interesse weer moet opwekken. Het oliebad is een oud-Indisch ritueel waarbij een uitgekiende mix van verschillende oliën en een grondige massage van de hoofdhuid het geheim zijn van de weelderige haardossen waar de Indiase schonen om bekendstaan.

Door het stimuleren van de bloedcirculatie worden de huid en het haar gevoed, groeit het haar sterker en mogelijk zelfs sneller, worden schilfertjes verwijderd, voelt het haar zacht en soepel aan en krijgt het een mooie glans.

Olie kan je op verschillende manieren gebruiken : als een diepgaande verzorging voor het wassen (sommige oliën maken de kleur intenser en voegen glans toe bij kleurbehandelingen), om het haar te beschermen tegen uv-stralen en hete haardrogers of als stylingmiddel om kroezen te voorkomen en het haar glans te geven. Let op het type olie, elke soort heeft immers zijn eigen verdiensten.

DE KLASSIEKER Shu Uemura Essence Absolue (150 ml : 49 euro)

WAT? Een multifunctionele olie die op verschillende manieren gebruikt kan worden : als een voedende diepteverzorging voor het wassen om het haar soepel en zacht te maken of na het wassen voor glans en bescherming tegen droogte, kroezen en uv-stralen.

HAARTYPE? Droog, beschadigd of gekleurd haar.

WELKE OLIE? Camelia, die het product een poederachtige bloemengeur geeft.

WAAR? Bij de kapper en Shu Uemura-boetiek, Huidevetterstraat 38, 2000 Antwerpen.

www.shuuemura.com

DE NATUURLIJKSTE L’Oréal Professionel Oilixir (50 ml : 20,40 euro)

WAT? Een voedende olie die je gebruikt als oliebad voor het wassen, of enkele druppels op droog haar voor extra glans en zachtheid.

HAARTYPE? Droog haar.

WELKE OLIE? Biologische arganolie met Ecocertlabel. De typische notengeur werd vervangen door een lavendelaroma.

WAAR? Bij de kapper.

www.lorealprofessional.com

DE VEELZIJDIGSTE Redken All Soft Argan-6 Oil (90 ml : 24,70 euro)

WAT ? Een veelzijdige olie die je op zes verschillende manieren kan gebruiken. Werkt herstellend als je hem een nachtje laat intrekken en voedend als je hem tien minuten voor het wassen aanbrengt. Enkele druppels toevoegen aan je haarmasker maakt het extra hydraterend en verzachtend. Na het wassen biedt hij bescherming tegen de haardroger, maakt hij het haar gladder en beter handelbaar en geeft glans.

HAARTYPE ? Droog, breekbaar haar.

WELKE OLIE ? Arganolie met een zoete fruitgeur.

WAAR ? Bij de kapper.

www.redken.be

DE ALLEMANS-VRIEND Kérastase Elixir Ultime (150 ml : 35 euro)

WAT? Voor voeding zonder te verzwaren, soepelheid, zachtheid, glans en kroescontrole.

HAARTYPE? Alle haartypes. Heb je fijn haar, dan beperk je het best tot enkele druppels op droog haar, dik haar is gebaat bij een oliebad voor het wassen.

WELKE OLIE? Een mix van argan-, maïskiem-, camelia- en pracaxi-oliën met een gesofisticeerde geur.

WAAR? Bij de kapper.

www.kerastase.com

DE GLANSRIJKE Indola Glamour Precious Oil (75 ml : 16,50 euro)

WAT? Deze olie is snel vettig, enkele druppels voor het stylen volstaan voor wie extra glans wil. Belooft gespleten haarpunten te verminderen.

HAARTYPE? Dof, beschadigd haar.

WELKE OLIE? Marulaolie met een bloemige geur.

WAAR? Bij de kapper.

02 218 14 54, www.indola.com

DE BESCHERMENGEL Kevin Murphy Young. Again (pompflacon 100 ml : 34,90 euro)

WAT? Dit geurige product gebruik je na het wassen en voor de styling om het haar gladder, zachter en glanzender te maken en het te beschermen tegen de warmte van de haardroger.

HAARTYPE? Ouder haar met een ruwe, doffe textuur.

WELKE OLIE? Een mix van versterkende kastanjebolsterolie, saffloerolie en immortelle-olie die rijk is aan antioxidanten.

WAAR? Bij de kapper.

www.kevinmurphy.be

DE STYLING-BONDGENOOT L’Oréal Professionel Mythic Oil (pompflacon 125 ml : 24,60 euro)

WAT? Deze voedende oliemix verzorgt het haar zonder het te verzwaren en vergemakkelijkt het föhnen. Glans en kroescontrole als bonus. Je gebruikt hem na het wassen of op droog haar. De kapper kan hem ook toevoegen aan de kleuring voor extra glans.

HAARTYPE? Alle haartypes, ook fijne.

WELKE OLIE? Avocado- en druivenpitolie werken beide voedend zonder het haar te verzwaren en parfumeren het haar met een bloemige fruitgeur.

WAAR? Bij de kapper.

www.lorealprofessionel.com

DE BUDGET-VRIENDELIJKSTE Gliss Kur Oil Elixir (75 ml : 9,99 euro)

WAT? Een veelzijdig product dat werkt als een intensieve kuur voor het wassen en als een voedende verzorging na het wassen. Geeft extra structuur en glans aan droog haar.

HAARTYPE? Droog haar.

WELKE OLIE? Een mix met onder meer arganolie.

WAAR? Grootdistributie.

DOOR SOFIE ALBRECHT – ILLUSTRATIES ELLEN VAN ENGELEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content