Vlees of vis?

Eat This - Fish, Blendbrothers, Lannoo, 25,99 euro © packshots: gf

Soms lijkt het of er alleen nog groentekookboeken verschijnen, maar dan zijn er ineens twee interessante kandidaten die de carnivoren en pescotariërs verleiden. Meesterslager Luc De Laet van de Butcher’s Store in Hove overloopt in zijn boek de dieren en lardeert zijn klassieke maar moderne recepten met zijn uitgebreide kennis. Al lezend heb je het gevoel dat de man je persoonlijk komt vertellen hoe je voorkomt dat americain naar karton smaakt of hoe kalkoen het doet als alternatief in ossobuco.

Op het cv van de Zeelandse Blendbrothers – Hendrik en Kamiel Buysse – vind je zaken als Oud Sluis en The Jane, en na een Eat This-boek over groenten (uiteraard) is er nu eentje over vis. De aantrekkelijke foto’s en verrassende ingrediënten geven zin om meteen naar de viswinkel te spurten. Mosselen met ponzu, simpel maar heerlijk.

Het vleesboek, Luc De Laet, Lannoo, 39,99 euro
Het vleesboek, Luc De Laet, Lannoo, 39,99 euro© packshots: gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content