Vinger aan de pols

“Ik ga het niet laat maken vanavond, ik heb amper 38 minuten diepe slaap gehaald de afgelopen nacht”

In een bigdatamaatschappij waar al onze gegevens, al dan niet met ons medeweten, nauwlettend in de gaten gehouden worden door multinationals is het niet meer dan logisch dat we zelf ook de touwtjes in handen willen nemen. Van maaltijden tot maandstonden: tegenwoordig hou je alles makkelijk bij via mobiele applicaties die je niet enkel een overzicht van je dagelijkse gewoonten leveren, maar ook een analyse van je levensstijl.

Dankzij Clue weet ik dat ik tijdens het tweede deel van mijn cyclus vaker zwicht voor zoete tussendoortjes, maar gelukkig vertelt MyFitnessPal me dat het doorgaans best wel meevalt met mijn consumptie van snelle suikers. Voor één keer toegeven aan die brownie dus. NTC heeft vorige week toch mijn trainingsschema aangepast omdat mijn hartslag niet significant genoeg steeg tijdens de voor mij op maat gemaakte work-outs, dus vermoedelijk mag ik binnenkort alsnog een daling van mijn vetpercentage noteren op mijn Fitbit. Stresserend? In Optimistic kan ik mijn mentale welzijn optekenen én aangeven hoe ik omging met deze moeilijke situaties. En anders is er altijd nog Headspace om stoom af te laten.

En dat allemaal via een simpel bandje om mijn pols.

Toen de eerste smartwatches op de markt kwamen, waren ontwikkelaars vooral bezig met hoe de mens op de hoogte blijft over de wereld rondom hem. Berichten, telefoontjes en meldingen in realtime op je pols – wie zit daarop te wachten? Pas bij de introductie van slimme health- en fitnesstrackers ging ik overstag. De persoon waar je het liefst updates van wilt ontvangen ben je toch nog altijd zelf?

Wij testten de Fitbit Ionic, de eerste smartwatch van de populaire fitnesstracker Fitbit. Lees er alles over op weekend.be

Door Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content