Zeven jaar geleden ging de familie Breimer-Goris aan het roer staan. Het koppel komt uit de horeca en werkte in Antwerpen, Brugge, Parijs en zelfs in Spanje. “Maar wie opgegroeid is in een familie van zelfstandigen, wil uiteindelijk zelf aan de slag”, zegt de gastvrouw, die uit Turnhout afkomstig is. “In grote hotels zie je zoveel verkeerd lopen en je kunt er zo weinig aan doen. Terwijl je in een eigen, klein hotel de volledige verantwoordelijkheid draagt. Bovendien kende ik Knokke goed, als kind bracht ik er elke zomer een maand door.”

“Ik vond dat gezelligheid voorop moest staan, dat zo’n klein hotel een thuis moest zijn waar de gasten ’s avonds in een fauteuil een boek kunnen lezen, met een glas wijn bij de hand. Bij ons thuis was er altijd bezoek, en die gezelligheid wilde ik hier ook. Daarom wordt er na de middag om vier uur koffie en thee geserveerd in het salon, en ’s zomers buiten op het terras. Ik hou van de sfeer van een late zomernamiddag, als de gasten teruggekeerd zijn van het strand en na een lekkere douche op het terras het aperitief drinken.” De gezelligheid van Villa Verdi doet wat Engels aan, “maar met een knipoog naar de Provence”, voegt de gastheer eraan toe. Louis XV-stoelen, antieke kastjes met koffieserviezen, gordijnen in warme kleuren zorgen voor sfeer.

De kamers zelf ogen iets soberder van stijl maar zijn kraaknet en allemaal voorzien van televisie, telefoon, minibar en badkamer met ligbad en douche. De uitbaters serveren zelf geen diner maar hebben met enkele restaurants op wandelafstand arrangementen uitgewerkt zodat de gasten nooit ver naar ‘huis’ moeten en de wagen op stal kunnen laten. En voor de terraszitters ligt de place M’as-tu vu op minder dan honderd meter.

Villa Verdi telt acht kamers die aan 105 of 123 euro worden verhuurd, afhankelijk van het seizoen. In die prijs zijn de uitgebreide ontbijten inbegrepen. Op weekdagen in de winter kan dat zelfs voor 94 euro. Een midweekarrangement (drie overnachtingen met ontbijt, een driegangendiner in het visrestaurant Le Chardonnay en een diner in Le Boudin Sauvage) kost 185 euro per persoon.

Villa Verdi, Elizabetlaan 8, 8300 Knokke-Zoute, tel. 050-62 35 72, fax 050-62 11 46.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content