Vandaag luisteren we in Kapellen naar het originele verhaal van Chris, die als fotograaf een kwarteeuw voor bladen werkte en het op zijn 47ste over een andere boeg gooide. Eigenlijk was hij van plan om in het Franse zuiden een B&B te runnen, maar toen Nathalie uit Kapellen zijn pad kruiste, stelde hij zijn plannen bij. Hij ging voor de helft van een negentiende-eeuwse villa in het centrum van de gemeente, maar botste daar op de plannen en het hogere bod van een bouwpromotor. Toen die uiteindelijk afhaakte, viel het voormalige hof van plaisance Chris ten deel.

De Villa Acacia is een van de weinige oude villa’s die nog overblijven in hartje Kapellen. Rijke Antwerpenaars, zoals de familie De Beuckelaer (van de koekjes en het elixir), zochten er in de zomer vermaak en ontspanning. Maar dat is lang geleden en toen Chris toesloeg, was er wel wat werk aan de winkel.

“Ik zocht heel doelbewust naar een huis waar nog veel aan te doen was, omdat ik een eigen stempel wilde drukken”, herinnert de gastheer zich, die een jaartje geleden ook nog vader werd en daar volop van geniet. Na enkele maanden werken waren er in de villa twee gastenkamers en een derde reservekamer. In de gele kamer staat een waterbed, maar ze heeft niet de charme waarnaar we op zoek waren. De rode kamer beviel meteen omwille van de sfeer, de grootte, de oude meubels en het invallende licht. Al zou het less is more-principe hier zeker geen kwaad kunnen. De badkamer is zonder meer prachtig en erg ruim, met moderne wastafels op een oud meubel gemonteerd, een fraaie douche en een ligbad. Uniek is het balkonnetje waar de gasten een tafel en twee stoelen vinden, om bijvoorbeeld bij goed weer het ontbijt te nemen. Al kost dat, vreemd genoeg, tien euro extra. Voor families met kinderen is er nog een derde kamer die enkel als extra wordt verhuurd, want ze heeft geen eigen bad of toilet.

Het ontbijt met broodjes, vers fruitsap, spek en ei wordt beneden opgediend in een salon dat wat kneuterig aandoet. Kapellen ligt op slechts 17 minuten sporen van Antwerpen-Centraal en veel Nederlanders weten dat te appreciëren. Maar Chris krijgt ook veel fietsers over de vloer en sloeg de handen ineen met acht gelijkgezinde B&B-eigenaars : de gastfamilie brengt telkens de bagage naar het volgende adres, zodat de fietsers geheel ongestoord op pad kunnen.

Villa Acacia telt twee kamers die tegen 75 en 95 euro worden verhuurd, inclusief ontbijten. Voor de reservekamer wordt 50 euro gevraagd, altijd in combinatie met een van de andere kamers.

TIP

Fietstochten naar

de Kalmthoutse heide, het Suske

en Wiskemuseum.

PRAKTISCH

Villa Acacia, Bevrijdingslei 3,

2950 Kapellen, 0475 61 66 68, www.villa-acacia.be.

Ligging : in het dorp

Sfeer : negentiende-eeuwse villa

Reistijd : veertig minuten van Brussel

Prijsklasse : niet goedkoop

Tekst Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content