Paul’s Hotel, Elizabetlaan 305, 8300 Knokke-Duinbergen, 050 51 39 32 en 050 51 08 66, fax 050 51 67 40, www.paulshotel.be, pauls.hotel@skynet.be.

P aul woont er al lang niet meer, maar de dubbele witte villa uit de jaren vijftig draagt nog steeds zijn naam. Dertig jaar geleden werd de woning in Duinbergen tot een hotel omgevormd en vorig jaar streken Christoph en Sofie Vandewalle er neer, beiden opgegroeid in het horecamilieu. Samen hadden ze elf jaar lang met veel enthousiasme in Heist de Schuurleg uitgebaat, die onder hun impuls een zeer succesvolle bistro-brasserie werd. Maar het werk had hen zozeer opgeslorpt dat ze nauwelijks hun zoon hadden zien opgroeien.

“We deden alles zelf en beseften opeens dat onze zoon straks zeven wordt en dat het leven uit meer bestaat dan geld verdienen. De brasserie liet ik aan een broer over, en we keken uit naar een minder intensief werkritme, maar niet zonder een beetje heimwee naar het sociale contact zoals we dat in de brasserie kenden. Daarom begonnen we hier ook met een kleine bar, waar de mensen elkaar kunnen vinden en een aperitief drinken.”

Voor het hotel ligt een dubbel terras, van indiscrete blikken afgeschermd door een forse haag. Het vangt de hele dag de zon en is de favoriete plek van vele gasten, die er op een paar honderd meter van de dijk zitten. Het casino van Knokke ligt op minder dan een kilometer, op wandelafstand vinden ze het restaurant Bartholomeus, dat sinds kort een Michelin-ster voert, en de OldFisher, die een goede prijs-kwaliteitverhouding voorstaat.

In het familiaal hotel vindt de bezoeker twee sferen. Op de eerste verdieping werden de kamers geheel in wit en crème gestoken, met een vast tapijt dat er prettig mee contrasteert. Die aan de voorzijde krijgen prachtig licht binnen, maar ook wat lawaai van het verkeer op de Kustlaan. Vooral de hoekkamers ogen erg mooi en de suite aan de oostzijde biedt zelfs ruimte voor vier gasten.

De kamers op de tweede verdieping kregen elk een andere basiskleur en een wat klassiekere aankleding. Zelf sliepen we in kamer 21 op de tweede verdieping, waar een zalmkleurige achtergrond overheerst en meubels in kerselaar werden neergezet.

De benedenverdieping, waar zich de bar en ontbijtruimte bevinden, werd door de nieuwe eigenaars onder handen genomen en oogt fris en jong. Aan het ontbijt worden diverse soorten kaas, hesp en eieren geserveerd, evenals versgeperst fruitsap.

Paul’s Hotel telt veertien kamers en suites, waarvan dertien met ligbad en één met douche. Ze worden aan 77 tot 105 euro verhuurd, inclusief ontbijten. Op aanvraag wordt halfpension voorzien.

In deze reeks wordt enkel ruimte gemaakt voor kleine hotels in een historisch kader, waar de eigenaar zelf de zaak runt en gastvrijheid vooropstaat. De hotelletjes liggen op maximaal drie uur reizen van Brussel. Precies goed voor een charmant weekend.

TEKST EN FOTO’S pierre darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content