Aan ervaring ontbreekt het niet in het Britse Ebury Hotel : de Masons zijn hoteliers van de vierde generatie.

Ebury Hotel, New Dover Road 55-57, Canterbury, Groot-Brittanniƫ,+44 1227 768 433, fax +44 1227 459 187, www.ebury-hotel.co.uk, info@ebury-hotel.co.uk.

Meneer Mason is een hoog opgeschoten man met een Brits gevoel voor humor. En alhoewel zijn hotel slechts twee sterren heeft (een derde kan niet omdat hij geen lunch serveert) is de Ebury een charmant negentiende-eeuws onderkomen met een schitterende eetzaal. Die reikt van de voorzijde tot de tuinkant, bezit twee fraaie open haarden en een selectie bull’seye-klokken tegen de muren.

“De vijfde generatie komt eraan”, zegt hij, als hij zijn zoontje voorstelt. “Hij kan al flink geld tellen.” Masons overgrootvader runde het County Hotel, dat later door zijn zoon werd overgenomen en in 1973 verkocht. Masons eigen vader kocht in 1980 het huidige hotel, dat ontstond na de samenvoeging van twee aanpalende huizen, die in 1840 op last van twee broers werden opgetrokken. In het weelderigste bevindt zich de eetzaal, terwijl de zitkamer in het tweede is ondergebracht, al valt dat voor de bezoeker nauwelijks op.

De kamers dragen nog de sporen van de elegantie van weleer, maar het meubilair is nieuw. Ze verschillen ook nogal wat in grootte. Kamer vier, waar we de nacht doorbrengen, is niet echt ruim, maar wel charmant. Er is een alleraardigst klein open haardje, met aan beide kanten een oude betegeling, maar het functioneert niet meer. In de beste Britse traditie kan koffie en thee gezet worden op de kamer. Sommige van de badkamers hebben nog de mooie brandglazen van vroeger, maar groot zijn ze niet.

Niet alleen heeft het hotel veel charme, er staat nog een verrassing in de tuin : een overdekt zwembad van vijf meter op tien. “De gasten zijn blij verrast,” zegt de hotelier, “omdat twee sterren van buitenaf zo weinig stralen. In het vorige systeem kreeg ik nog vier zilveren palmen.”

Andere verrassingen zijn Jean Pierre Cabrol, de Franse chef die twee- en driegangenmenu’s kookt, met ruime keuze uit de gerechten, en een verzilverd bestek van Walker & Hall, dat het logo draagt van het County Hotel van Masons grootvader.

Het ontbijt is verzorgd, volledig en Brits, zodat de reiziger flink aangesterkt aan de verkenning van Canterbury kan beginnen : het Ebury Hotel ligt precies op tien minuten stappen van het historische stadscentrum. Het telt vijftien kamers die tegen 80 pond (115 euro) in de week en 95 pond (137 euro) in het weekend worden verhuurd, inclusief de ontbijten.

Kort

Ligging : aan de stadsrand

Sfeer : Brits

Reistijd : een half uur rijden van Dover

Prijsklasse : correcte prijzen

www: Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content