Wat

Met kapotte nagels trek ik naar de Leuvense nagelgoeroe Jacqueline. Op het moment van mijn bezoek behoorde haar nagelcentrum nog tot de franchiseketen Beauty Nails Center, sinds 15 april werkt ze zelfstandig onder de naam Beautiful Nails by Jacqueline. Het aanbod blijft ongeveer gelijk. Van manicure over het verstevigen van natuurlijke nagels tot de specialiteit: Color Gels, aan te brengen op natuurlijke of op kunstnagels. De gel bestaat in ontelbare kleuren, maar kan ook transparant of als een french manicure – u weet wel, zo’n wit maantje bovenaan de nagel – aangebracht worden. Voordelen: zo’n gel is superstevig en doorstaat zelfs menige huishoudelijke klus; wilt u een andere kleur, dan kan u op de gel een nagellak zetten; de gel zorgt voor onberispelijke nagels gedurende ongeveer 3 weken. Nadelen: u moet om de 3 weken terug; superverzorgde nagels mogen dan wel het resultaat zijn, naar mijn mening zien ze er met die gel onnatuurlijk uit.

Onze bevindingen

Dat ik met broze en dringend-aan-verzorging-toe-zijnde nagels bij Jacqueline terechtkom, is geen toeval. Na mond-aan-mond-antireclame voel ik me professioneel verplicht mijn Beauty Police-uniform aan te trekken. Een vriendin kreeg voor haar verjaardag een bon van 2900 frank. Goed voor een gelbeurt en voor een bijwerksessie drie weken later. Zo had Jacqueline het aan de milde schenker uitgelegd. De vriendin ziet gelnagels echter niet zitten en vraagt bij een eerste bezoek de bon te gebruiken voor manicures. Een ijzige ontvangst is haar deel. Ze krijgt de manicure, maar als de vriendin haar eigen lak bovenhaalt om haar nagels te laten lakken – een courante praktijk – weigert Jacqueline. Wat later staat de vriendin weer op straat, gestresseerd en met halfnatte nagels in een kleur die haar niet echt bevalt. Ze gaat later nog een tweede keer terug, krijgt van Jacquelines medewerkster een weldoende handpeeling, handmassage en manicure. Maar een derde afspraak – er staat nog 1600 frank open – krijgt ze binnen de tijdslimiet niet meer vast. Weg bon. Mijn afspraak voor een manicure – onder de familienaam van mijn man – verloopt ook niet rimpelloos. Als ik mij enkele dagen na de telefonische afspraak aanmeld, zegt Jacqueline met een stalen gezicht dat ik geen afspraak heb. Missen is menselijk, maar Jacqueline is even onfeilbaar als de paus: ze herkent mijn stem niet, dus heb ik niet gebeld. We roepen wat heen en weer, tot ik uiteindelijk een nieuwe afspraak krijg. Ik betaal een voorschot van 500 frank, Jacqueline geeft mij een reçuutje. De volgende week meld ik mij aan, met nagellak. Jacqueline verwijst mij naar de bekwame handen van een medewerkster. Op het nagellak-moment vraagt die braaf aan Jacqueline of het mag. Jacqueline haalt geërgerd de schouders op en laat het toe. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat mijn nagellak dik en klonterig is en dat Jacqueline – met goed resultaat – ter hulp snelt.

Als ik het relaas doe aan Dana Van Bavel, medezaakvoerster van Beauty Nails Center (met momenteel 12 vestigingen in België), verzekert die mij dat het er niet zo aan toe moet gaan. “Voor manicure of voor gels, je bent welkom.” Ze wijst erop dat Jacqueline niet meer tot de organisatie behoort. “Wij waren niet meer gelukkig met haar en zij niet met ons.”

Prijs

Gel op eigen nagels: 1495 fr., op kunstnagels: 2600 fr.; manicure: 650 fr.; lakken: 250 fr.

Beautiful Nails by Jacqueline, L. Melsensstraat 3, 3000 Leuven, Tel. Tel. 016/23.85.78. Info over de vestigingen van Beauty Nails Center: Tel. Tel. 03/225.04.04.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content