Wie er in de herfst even tussenuit wil, kan een vierdaags arrangement in de Provence proberen in Maison Valvert. Het charmante landhuis in Bonnieux ligt in het hartje van het Parc régional du Lubéron, en gastvrouw Cathy Herssens verwelkomt er de deelnemers bij aankomst met koffie en zoetigheid. ’s Avonds zijn er het aperitief en een driegangendiner. De volgende dag trekken de deelnemers na een uitgebreid ontbijt naar de Auberge de l’Aiguebrun, waar ze met chef Francis een Provençaalse lunch bereiden en nadien aanschuiven aan tafel. Na de middags is er vrije tijd of kun je met Cathy als gids de streek met zijn cederbossen, pittoreske dorpjes en Romeinse sites verkennen. Het diner is vrij. De derde dag wacht na het ontbijt een verwen- en verzorgingsprogramma in het Centre Bien-Etre Agora, waar elke deelnemer een programma op maat kiest. Daarna is er een lichte lunch voorzien, de namiddag en avond zijn vrij. De vierde dag genieten de deelnemers tot twaalf uur van de faciliteiten van Maison Valvert, met zijn vijftien hectare groot domein. Het arrangement omvat drie overnachtingen met royaal ontbijt, één diner en een lichte lunch, het verwen- en verzorgingsprogramma én de kookcursus inclusief lunch, dranken niet inbegrepen. Het kost 580 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Minimum vier deelnemers. Uiteraard is het mogelijk om enkele dagen langer te verblijven in Maison Valvert tegen 150 euro per kamer, royaal ontbijt inbegrepen. (PDA)

Info : www.maisonvalvert.com of +33 6 72 22 37 89.

Lijn Antwerpen – Manchester

VLM Airlines breidt zijn activiteiten uit in Antwerpen. Naast een verhoging van het aantal dagelijkse vluchten naar London City komt er vanaf 30 oktober ook een rechtstreekse vlucht van Antwerpen naar Manchester. De allereerste route uit het VLM Airlinesnetwerk, Antwerpen – London City, werd dertien jaar geleden geïntroduceerd. Vandaag bekoort deze verbinding vooral zakenreizigers. Wordt er voortaan zevenmaal in plaats van viermaal heen en weer gevlogen op werkdagen, dan zijn er op zaterdag slechts één en op zondag twee vluchten. Vanaf maandag 30 oktober start een nieuwe directe verbinding naar Manchester met een ochtend- en een avondvlucht. Daarnaast zijn er op werkdagen nog acht vluchten vanuit Londen naar Manchester.

Info : bij de reisagent ; VLM Airlines, 0900-450 50 50, www.flyvlm.com

Per vliegtuig op wintersport

Ryanair vliegt vanaf 19 december driemaal per week vanuit Charleroi naar Grenoble en Turijn. Met vluchten op dinsdag, donderdag en zaterdag mikt de lagekostenmaatschappij op wintersporters. Tickets worden aangeboden vanaf 16,99 euro, inclusief belastingen en kosten. Daarbovenop komen evenwel nog de bagagekosten van 5 tot 10 euro voor een koffer of reistas. De prijs varieert naargelang de passagier online een ticket heeft geboekt of niet. Wie zijn eigen ski’s of snowboard meebrengt, moet nog 23 euro per stuk per traject betalen, of 30 euro per stuk per traject als je pas op de luchthaven betaalt. Wie bagage niet vooraf reserveert en betaalt, riskeert dat die wordt geweigerd. Vanaf Charleroi biedt Ryanair nu de volgende zes wintersportbestemmingen aan : Salzburg, Milaan-Bergamo, Girona, Venetië-Treviso, Turijn en Grenoble.

Ryanair, www.ryanair.com

samenstelling Geert Van Lierde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content