Veronique Branquinho

Veronique Branquinho © SENNE VAN DER VEN

Sinds Veronique Branquinho een punt zette achter haar eigen label, heeft ze niet stilgezeten. Zo tekende ze recent een compacte, eigentijdse bruids-collectie voor het Belgische familiebedrijf Marylise & Rembo Fashion Group. Haar collectie heet Carta Branca, Portugees voor carte blanche en een knipoog naar de roots van Veronique Branquinho.

Wat sprak je aan in deze samenwerking?

“Ik voelde meteen een klik toen ik hoorde dat deze Belgische fabrikant een atelier had in Portugal. Die Belgisch-Portugese insteek sluit aan bij mijn persoonlijk verhaal. Ik vond het belangrijk dat ik carte blanche kreeg, zowel qua stijl als qua materialenkeuze. Nobele, natuurlijke materialen waren een must voor mij. Ik heb het atelier in Portugal bezocht. Wat mij aansprak, was het feit dat elke naaister een bruidsjurk van a tot z afwerkt. Die liefde voor het metier en het savoir-faire zijn zo waardevol. Ook het feit dat een bruidsjurk op maat gemaakt wordt, vind ik een mooi gegeven. Je bestelt die niet met een muisklik, je moet erop wachten. Het is een jurk van verlangen.”

Veronique Branquinho
© GF

Wat maakt Carta Branca anders dan de klassieke bruidsmode?

“Ik ben vertrokken van mijn eigen archieven en heb mijn klassiekers op een nieuwe manier geïnterpreteerd. Dit resulteert in atypische bruidsoutfits, zoals de djellaba, de plisséjurk, de manteljurk en de smoking. Er zijn ook meer romantische stukken waarin kant verwerkt is, maar altijd goed gedoseerd, zodat de creaties kracht uitstralen. Ik vind dat een vrouw ook op haar trouwdag zichzelf moet kunnen blijven.”

Mocht je zelf trouwen, welke outfit zou je kiezen?

“Ik heb me die vraag nog nooit gesteld. Als ik toch moet kiezen: ik heb altijd van mooie broekpakken met een goede snit gehouden. Ik denk dat het de smoking zou worden.”

Carta Branca is in België exclusief verkrijgbaar bij Le Chapeau in Antwerpen. De prijzen variëren van 2500 tot 4500 euro, cartabranca.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content