Ligging : in het hartje van het Parijse eerste arrondissement I Sfeer : modern maar gezellig in een oud pand I Reistijd : drie uur met de auto, anderhalf uur met de Thalys I Prijzen : redelijk naar Parijse normen

Lezers die adresjes vragen in Parijs hebben we vaak moeten teleurstellen. Ze vonden de kamers of te klein, of te slordig, of te duur. Of een combinatie van de drie. Vandaag ligt dat anders, omdat het hotel Thérèse bepaald bijzonder is en dat is geen kleine prestatie. De sfeer is resoluut eigentijds en toch weer lekker gezellig. En de buurt is een opsteker.

Wie de deur van het hotel openduwt, komt in een verfrissend moderne en toch serene sfeer terecht, met een lounge die in gedempt licht baadt en waar het heerlijk wegzakken is in de gerieflijke fauteuils. Tegen de muur hangt een zeer eclectische verzameling van tekeningen en schilderijen, maar allemaal van een hoog niveau. De eigenares is dan ook niet aan haar proefstuk toe, ze ontwierp eerder het hotel Verneille, dat een zekere reputatie hoog te houden heeft.

De trap naar de eerste verdieping heeft nog de zwierige sfeer van weleer weten te bewaren, met de smeedijzeren leuning. Eén hoog ontdekt men in de roestkleurige gang een verzameling van ingelijste, gedroogde planten.

Kamer 101 is echt wel aan de kleine kant, maar die eerste indruk wordt meteen overvleugeld door de smaakvolle inrichting. Er hangen een paar elegante lampen, en het hoofdeinde van het bed zit voor een stuk in de muur, zodat er een sfeer van intimiteit heerst. Een televisie hangt hoog tegen het plafond, en is gelukkig klein gehouden. Ook de badkamer is erg klein, maar niet zonder charme en keurig net. De douchechel is duidelijk bedoeld voor één persoon, maar dat zal de meeste gasten niet storen.

Bed en beddengoed zijn van uitstekende kwaliteit, en ’s nachts is het er rustig slapen. Maar er hangt ook een wat verontrustende mededeling waaruit we begrijpen dat het af te raden valt om het venster open te zetten.

Ook meegenomen is de nabijheid van zoveel fraais in de onmiddellijke omgeving. Om de hoek, in de rue St Anne, wacht een hele rits Japanse restaurantjes. Wie de rue Molière uitloopt, komt meteen aan het Louvre, en in de Rue Saint Honoré nodigt een heus shoppingparadijs uit tot laveloos geld spenderen.

Het ontbijt wordt in de kelder genomen, maar kan ook op de kamer worden gebracht. Het is meer dan wat we in Frankrijk gewend zijn, met een flinke slok vers fruitsap, een verse fruitsla, brood en viennoiseries. Voor haastige reizigers is er ook een verkorte versie, het zogenaamde express-ontbijt, met alleen koffie, brood en croissants.

Info

Hotel Thérèse

telt veertig kamers

en drie junior suites die tegen 145 à 280 euro verhuurd worden.

Voor het ontbijt

wordt 13 euro per persoon gevraagd.

Het express-ontbijt kost

4,50 euro per persoon.

Hotel Thérèse,

5-7 rue Thérèse,

F 75001 Parijs, +33 142 96 10 01, www.hoteltherese.com.

TIP

Een bezoek aan het Louvre en aan de Opéra.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content