TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Het Hotel du Moulin kan niet alleen terugblikken op meer dan een eeuw gastvrijheid, het heeft zich ook op elegante wijze weten aan te passen aan de moderne wensen. En toch was dat alles niet vanzelfsprekend omdat Jean Goire, die er als kind van hoteliers opgroeide, nog wel andere ideeën had. De welbespraakte eigenaar spreekt niet alleen meer dan behoorlijk Nederlands, hij is ook een enthousiaste gastheer die de hotellerieschool van Spa doorliep, in Brussel bij Bruneau in de leer ging en enkele jaren in het Hotel Rose Alpe in Verbier achter het fornuis stond. Dertien jaar geleden keerde hij terug naar Ligneuville en begon als chef in het hotel van zijn ouders met een carte maman. Twee jaar later ontmoette hij Martina, die binnenhuisarchitectuur studeerde, en samen bliezen ze het hotel nieuw leven in.

Met zijn witgekalkte gevel en zijn doorlopend balkon op de tweede verdieping oogt het hotel van buitenaf een beetje Far West. Binnenin heerst dan weer een Engels aandoende gezelligheid, al zijn de kleuren warmer dan men zou verwachten. Kleine salonnetjes waar gasten achter een tijdschrift wegduiken, een prachtig langwerpig salon met een table d’hôte, honderd jaar oude taferelen die op de panelen werden geschilderd en warme rode en geel-oranje tinten bepalen de sfeer. Vijf jaar geleden zijn Martina en Jean met de heraankleding van het pand begonnen, en dat werk gaat onverdroten voort. Achteraan werd een terras aangelegd en via een trap komt men op een petanquebaan die net niet af is.

De kamers zijn allemaal verschillend. Zelf logeren we in nummer veertien, op de tweede verdieping aan de voorzijde. Het interieur is sober en gestileerd, enkel drie mooie gekleurde bloemenetsen boven het bed springen in het oog. De badkamer is kraaknet en functioneel. En we slapen prinsheerlijk op het bed zonder franje.

Van de gasten van het Hotel du Moulin wordt wel verwacht dat ze het diner in huis gebruiken. Een hoogst aangename verplichting, ontdekken we, want de gastheer heeft op dat vlak een aardige reputatie opgebouwd. Bovendien is het restaurant zeer stijlvol én gezellig. Gezeten aan het tafeltje waar Corto Maltese-auteur Hugo Pratt vaak kwam eten, krijgt het restaurantbezoek een unieke dimensie. De jonge aardappeltjes in de schil, met foreleieren en crème battue op een bedje van sla, zijn schitterend, de baars is dat niet minder. En Jean maakt de gasten graag wegwijs in zijn Duitse topwijnen. Het ontbijt, geserveerd in Dandonaud-limoges, met knapperig verse broodjes, Ardense ham, kaas en confituren, geeft het verblijf de allure van een klein feestje.

Het Hotel du Moulin telt vijftien kamers en één suite. Voor een kamer (inclusief ontbijten) wordt in de week 70 tot 115 euro gevraagd, in het weekend 81 tot 115 euro. Voor een forfait gastronomique (twee nachten in halfpension) wordt dat 154 à 200 euro per persoon.

Hotel du Moulin, Grand’Rue 28, 4960 Ligneuville, 080 57 00 81 of 57 02 81, fax 080 57 07 88.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content