Ligging : in het stadscentrum I Sfeer : Pieter Porters in een negentiende-eeuws pand I Reistijd : anderhalf uur rijden van Brussel I Prijzen : correct

We kunnen niet zeggen dat we grote fans van Pieter Porters zijn. Omdat we van authenticiteit houden. En omdat de interieurs van de Antwerpenaar vaak overladen zijn met een soortement prullaria. En toch moeten we toegeven dat we een boontje hebben voor Hotel Recour in Poperinge, waar we in vele jaren niet meer waren neergestreken.

Daar zijn twee redenen voor : de eenvoud van Bert Recour, die toch echt wel een superchef is maar misschien als dusdanig nog ontdekt moet worden, én de gastvrijheid die hij samen met zijn vrouw en vader beoefent. En natuurlijk is er het prachtige pand, dat ooit door een hophandelaar werd neergezet en een ideaal kader vormt voor een bevlogen interieurarchitect. Het feest voor het oog begint al in de entree, waar een lange gang met een fraaie vloer helemaal doorloopt naar de tuin. Wie rechtsaf draait, komt in twee fors gestoffeerde salons, waarvan het laatste, côté jardin, ideaal is voor wie na het diner nog aan een stevige afdronk toe is.

Het hotel telt acht kamers, die alle de namen van muzes dragen. Voor ons was de suite Urania gereserveerd, die de volledige lengte van het gangpad inneemt, en voorzien is van een dakgewelf dat adembenemend is om naar te kijken voor wie na een vermoeiende dag ruggelings op het bed neerploft. Het ligbad staat in de kamer, maar dat stoort allerminst gezien de omvang van de ruimte. Een douchecel staat wel apart maar het toilet dan weer niet, en dat vinden we altijd een klein probleem. Omdat er momenten zijn waarop een mens toch aan wat privacy toe is.

Aan het einde van een warme lentedag met een dreigende hemel kozen we voor het terras om van het diner te genieten, en daarbij was het de obers geen moeite te veel om eerst alles aan te dragen en bij de onvermijdelijke forse bui weer alles naar binnen te brengen. Voor dat diner zelf hebben we maar één woord over : succulent, en dat is een term waar we uiterst spaarzaam mee omspringen. Dat ze in Poperinge nog weten wat bedienen is, bleek ’s ochtends toen we vroegen of het ontbijt op het terras van de kamer kon worden geserveerd. Natuurlijk kon dat, zodat we in kamerjas en bij een genereuze portie vers fruitsap genoten van het knapperige brood en andere delicatessen die op een sierlijk staandertje werden aangedragen.

TIP

’s Zomers naar Watou, anders naar het Hoppemuseum of de abdij van Westvleteren.

Info

Hotel Recour telt acht kamers die tussen 150 en 325 euro kosten, in de week aan halve prijs. Voor het ontbijt wordt 14 euro per persoon aangerekend. Een gastronomisch arrangement met zeer uitgebreid diner, ontbijt en overnachting kan vanaf 145 euro per persoon.

Hotel Recour, Guido Gezellestraat 7, 8970 Poperinge, 057 33 57 25, www.pegasusrecour.be

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content