Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

Iedereen in Vlaanderen kent de naam VTB-VAB, maar nog steeds weet niet iedereen dat daarachter een touroperator en een reisagent schuilgaan met een geheel eigen pakket aan producten. De culturele rondreizen hebben een gedegen reputatie, vooral omwille van hun all-in-formule, waarin ook alle verzekeringen van annulatie tot bagage zijn inbegrepen. In de brochure van 1996 staan 55 bestemmingen. Nieuw zijn Corsica, Libië, Guatemala, Ecuador, Canada & Alaska en Hawaï. Een 15-daagse groepsreis door Sri Lanka kan al vanaf 55.900 fr., een 8-daagse door Malta al vanaf 28.850 fr. Maar er is ook een 20-daagse reis door Canada en Alaska vanaf 134.900 fr.

Jong sportief volk (tussen 18 en 35) zal zich kunnen vinden in de Take-Off-krant. Een kalender van sportieve groepsreizen in de hele wereld, die eind maart start met een trekking in Nepal (71.700 fr.) en in november eindigt met een 4×4-reis door Israël, Jordanië en Egypte (61.900 fr.). Net zo goed is er een sportieve 3-daagse in de Ardennen (4990 fr.) en een actievakantie met canyoning in de Spaanse Pyreneeën (32.900 fr.). De nadruk bij take-off ligt op kleinschaligheid, contact met natuur, met leefgewoonten en cultuur. Enige conditie is voor sommige van deze reizen wel vereist, comfortzoekers zijn hier ook niet helemaal op hun plaats.

Voor de individuele reiziger tenslotte heeft VTB zijn bouwpakketreizen Eye Opener. Eye Opener heeft een programma op Amerika waarmee letterlijk bijna alles mogelijk is. Je kunt een kant-en-klare reis boeken, maar je kunt vooral je eigen puzzel samenstellen en dat lijkt ons veel leuker. Aansluiten bij een internationale groepsreis, zelf met de auto rondtoeren, blijven waar je wil, uitbreiden met een strandvakantie of even oversteken naar Mexico of Canada. Je maakt het zo eenvoudig of zo luxueus als het je zint. Een richtprijs geven, is hier bijgevolg moeilijk. Hetzelfde geldt voor de Eye Opener Wereld-brochure. In het Indië- en Sri Lanka-programma zitten bijvoorbeeld schitterende individuele rondreizen met chauffeur-gids (wel minimum 2 personen), u kan er altijd een stuk strandvakantie aanbreien naar believen. Vluchtprijzen staan niet in de Eye Opener-brochures, via de Flanders Travel-afdeling van VTB is het immers mogelijk in te spelen op het dagaanbod van voordelige tickets. En gezien de scherpe concurrentie tussen de luchtvaartmaatschappijen kan dat nogal variëren. (TV)

Info : bij de VTB-VAB reiskantoren en de erkende agenten, of via het nummer (03) 220.33.00.

De jeep is een veelgebruikt vervoermiddel in de Take-Off programma’s van VTB-VAB.

Partner Content